TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Wednesday, July 11, 2012

Dah Sampai Masanya

Assalamialaikum..  


dalam hidup mesti macam-macam benda yang kita pernah rasa. kita kan manusia biasa, banyak perasaan yang kadang-kadang tak patut kita fikir dan rasa, kita rasa..
*chop, aku da membebel ni*


ok , apa yang K karut kan ni ade maknanya... 
well, the reason sebenar K tak selalu blog sekarang,is im having my own mind and heart complication. tapi, alhamdulillah K dah berjaya get over benda-benda tu. And alhamdulillah jugak, K dah boleh relax kan jiwa and hati ni. 


semua manusia pun ade masalah dan masa-masa tertentu kita akan rasa sangat tertekan atau depression kan, tapi kita kena selalu ingat yang besar mana pun masalah kita, ada orang dekat luar tu yang ade lebih besar masalahnya. and bila kita tengah ada masalah, benda yang paling penting sekali adalah kita kene sentiasa rasionalkan diri. dan kita kene sentiasa positif. daripada asyik mengeluh dan salahkan keadaan, baik tenangkan diri.


kadang -kadang K kesian tengok certain orang yang bila ada masalah dok mengamuk sana -sini. K akui kadang kadang K sendiri pon macam tu tapi, bila kita sedar apa yang kita buat tu kita kene cepat cepat muhasabah diri. supaya kita akan sentiasa tenang. bila kita dah tenang baru lah kita boleh selesaikan semua masalah kita. 



on the other side, sekarang ni, K macam da ade kesedaran sikit yang umur ni da masuk alam  remaja dewasa. so, segala tindakan haruslah lebih matang... 
insyaallah K akan cuba betulkan segala khilaf yang K da pernah buat.. Manusia takpernah lari dari kesilapan kan. 


so till then.. holai vua! 




TEKAN INI ;-)

No comments:

Post a Comment