TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Saturday, June 16, 2012

Persona Wanita Power

Assalammualaikum..

well seperti yang di ketahui, K adalah salah seorang student DAO.. K pernah cerita pasal die dekat sini dan jugak dekat sini 
and bebaru ni K ade pergi lagi tapi kali ni dengan Image Consultant Fiona Tahir and she is the most gorgeous lady dengan hati yang sangat suci. and she teach us a lot!  and seperti biasa, K pergi dengan ibu. kali ini tanpa adik sebab die tak boleh join. 

ok cut the story. cuba korang pergi dengar lagu tajuk Wanita -Sheila Majid 
ni lirik dia.

wajah selembut bayu
lenggang dan lenggokmu
keperibadian wanita
ayu
di dalam keayuan 
ada kekuatan 
engkau lah racun
kau penawar insan
bagai dermaga di perlabuhan
berdiri gagah sendirian
hadapi gelombang kehidupan 
kau memberi menerima
menempuhi segala dengan rela
tapi ada masanya
engkau api marak membakar
ada ketikanya kau menawar bisa
kaum wanita 
ciptaan istimewa
suka duka berganti
rahsia tersembunyi di hati
tabahnya hati mu beriman berilmu
wanita sumber ilham selalu..

apa yang K nak sampaikan ialah, who said women is weak. HELLO! siapa yang kata macam tu meh sini meh kita beborak dekat warong uncle bucks!hish tak sayang mulut yer anda anda tu.. pernah dengar pepatah 

"tangan yang menghayun buaian adalah tangan yang mengegarkan dunia" 

haaaaa. tak cukup lagi ke? 

jom jom my gorgeous ladies reader, sit back, relax and think. tiada manusia yang di lahirkan tanpa sebab. semuanya bersebab. jadi jangan terlalu merasa rendah diri.. setiap manusia ada kuasa peribadi sendiri, cuma kita yang kadang kadang taksedar dan tak gunakan benda tu. jadi.. renung-renungkan lah.. 

till then.. holai vua!




TEKAN INI ;-)

No comments:

Post a Comment