TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Saturday, June 16, 2012

Persona Wanita Power

Assalammualaikum..

well seperti yang di ketahui, K adalah salah seorang student DAO.. K pernah cerita pasal die dekat sini dan jugak dekat sini 
and bebaru ni K ade pergi lagi tapi kali ni dengan Image Consultant Fiona Tahir and she is the most gorgeous lady dengan hati yang sangat suci. and she teach us a lot!  and seperti biasa, K pergi dengan ibu. kali ini tanpa adik sebab die tak boleh join. 

ok cut the story. cuba korang pergi dengar lagu tajuk Wanita -Sheila Majid 
ni lirik dia.

wajah selembut bayu
lenggang dan lenggokmu
keperibadian wanita
ayu
di dalam keayuan 
ada kekuatan 
engkau lah racun
kau penawar insan
bagai dermaga di perlabuhan
berdiri gagah sendirian
hadapi gelombang kehidupan 
kau memberi menerima
menempuhi segala dengan rela
tapi ada masanya
engkau api marak membakar
ada ketikanya kau menawar bisa
kaum wanita 
ciptaan istimewa
suka duka berganti
rahsia tersembunyi di hati
tabahnya hati mu beriman berilmu
wanita sumber ilham selalu..

apa yang K nak sampaikan ialah, who said women is weak. HELLO! siapa yang kata macam tu meh sini meh kita beborak dekat warong uncle bucks!hish tak sayang mulut yer anda anda tu.. pernah dengar pepatah 

"tangan yang menghayun buaian adalah tangan yang mengegarkan dunia" 

haaaaa. tak cukup lagi ke? 

jom jom my gorgeous ladies reader, sit back, relax and think. tiada manusia yang di lahirkan tanpa sebab. semuanya bersebab. jadi jangan terlalu merasa rendah diri.. setiap manusia ada kuasa peribadi sendiri, cuma kita yang kadang kadang taksedar dan tak gunakan benda tu. jadi.. renung-renungkan lah.. 

till then.. holai vua!




TEKAN INI ;-)

Masanya Akan Tiba Nanti...

Assalamualaikum. hai ape khabar ? 
sorrayyyy lama dah tak update bloggy ni.. al-maklumlah, masa tidak mengizinkan seperti biasa. alasan yang akan di berikan sama sahaja. jadi di waktu-waktu weekend yang membosankan ini, adalah masa nak update bloggy ni. 

So,this is just feeling to let out or to share and some idea to give. and might as well kisahnya bermula begini laa...........................

resam sebagai studentkan, bila duduk dengan kawan-kawan, bila weekend or ada masa percuma, mesti la nak keluar. and yang berpasang-pasangan tu seronok tengok mereka keluar bersama kekasih hati. yang baru nak mengenali hati budi tu, tengok diorang keluar berdua, spent time. its a great view.. for sure la K happy tengok adek-adek saya ni happy.. and time-time macam tu tipu jugak kalau K kata K tak sedih tengok diri sendiri. yela being single kan.. K sendiri letak nama "LoneRanger" ntok diri sendiri. Tipu jugak kalau K kata at this age K takde rasa nak bercinta atau di kasihi kan. *heyyy.... i straight ok!!!!* and K pun, bukan la takde orang yang datang ajak keluar, bukan la takde yang K suka nak berkawan, cuma mungkin K tak sesuai dengan orang tu. belum sampai masanya lagi. Im not desprate pun. 

BUT BUT BUT! hey.. im cool bout that. rezeki orang mereka bahagia, syukur dan bergembira untuk mereka.. my time will come soon. some of my friend says, 

" kau untung tak payah nak rasa sakit bercinta"
       "buat apa nak rasa bercinta putus sakit hati benci dekat orang,"

well then, they came out with the same conclusion, satu hari nanti bila sampai masa kau akan jumpa orang yang betul-betul sayangkan kau and aku doakan jodoh kau dengan dia sampai ke syurga. amin. 

kan. So, buat apa K nak rasa sedih. Allah tahu apa yang terbaik untuk hambanya. so bagi yang single ladies dekat luar sana, tak perlu nak rasa sedih, depressed sangat kalau kita takda boyfriend sekarang. the time will surely come for you.. might not be now, but one day.. so sabar dan serahkan kepada tuhan yang satu. dah tertulis waktu kita lahir siapa, bila  dan macam mana rupanya.. berdoa dan berserah pada ketentuan ilahi itu jalan terbaik... 

luahan sedikit emosi ini kerana dalam keadaan beremosi. 

till next time.. holai vua!



TEKAN INI ;-)