TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Sunday, February 12, 2012

Same Old Same Old...

Assalammualaikum!.

sekali lagi.. dalam satu hari.. who cares kan kalau K nak update blog K berapa banyk kali yang K suka pon kan.. Blog K sukahati K la kan.. 

Situasi sekarang -  kepala tengah berserabut sebab assignment berduyun - duyun, berbakul-bakul sedang menanti.kannn....  Siapa kata belajar MassCom ni relax? haa.. final is around the corner, assignment due date is just coming soon.. susah tau sebenarnya. 

- kepala juga tengah lancar berpusing memikirkan kerja kerja yang akan menjana pendapatan untuk masa hadapan. K sedang susun semua program untuk future, matlamat dah ada, ni semua since K pergi IMKK (Intensif Mentor Kekayaan dan Kejayaan) ... Seriouly macam macam yang K nampak. and rugi kalau tak grab peluang yang ade di depan mata..  sebab,ibu da bukakkan jalan, K tinggal bawak kereta elok elok jer.
kannnnn.....

pendek kata, K sekarang tengah dalam stabilization mode, untuk neutralize -kan balik pemikiran ni, supaya die seiring dengan apa yang di sarankan oleh DAO and seiring dengan tanggungjawab yang ada sebagai student. hello... i can be flexible ok. bukan susah pun kan.. yang penting semangat tu ade.. bg yang tak kenal siapa Dr. Azizan Osman ni, haa..


amacam? kau ade? hahaha... Mentor Kejayaan Nombor 1 Malaysia, sebab ape, sebab die ni Multimillionaire tau.. Mula dari bawah, sekarang siape berani langgar 'AyahZan" ni weh..


ok.. till then.. holai vua!




TEKAN INI ;-)

Saturday, February 11, 2012

Salam semangat baru...

Assalammualaikum... Lama da K tinggalkan blog ni.. Lama sebab malas nak update and K tak tau nak cerita ape.. Bukan apa, bnyk yg K buat sekarang semua tak rasa sedan kalau nak share... Kire tak manis laa... Sebab cerita cerita Salam kain bak kata org tua tu kan... But now, I'm returning to my world of blogging sebab, I just realize that I have to share my experience with people... Ok.. Sejak hujung tabun lepas, I've been busy with some seminar.. Mula dengan paksaan ibu, after one seminar I realize that I have to do something... So with that seminar I have meet this one great mentor named Dr.Azizan Osman. He is a multimillionaire and he has achieve what he want in the world... Dr Azizan has teach me alot and give me more and more idea on how to get a better life. Salam seminar tu, macam macam yg K belabor.. And yet, instead of one class, K da attend 3 kelas DAO and ade lagi lebih kurang 4 kelas untuk attend. And this is not only about business and mencari kekayaan dunia tau, DAO also teach us how to get better life and be a better person and also be a humble human to the almighty.. There is many thing I want to do.. But the most important is, what ever I'm gonna be, what ever I do, I have to add value to others people life. Senang kate, ape yg K nak buat lepas ni K akan pastikan, apa yang K buat tu dapat member kesenangan atau menambah baikkan kehidupan orang lain... Though I know some people might hate me, or feel me annoying, just for them to know that I want them to have a better life.. And I do that because I love you guys a lot.. This refers to my beloved fellow in Lepak Chill.. Which considered all of my beloved friends... I am not a perfect person but at least I tried my best to generate people life to be at least almost perfect... Till then buddies, Holai vua ........
TEKAN INI ;-)