TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Sunday, August 28, 2011

KP kini bernama baru!

hello hai!
ingat tak hari tu... dulu-dulu K pernah sebut pasal group lepak chill study sesama while dekat unisel ni..
haa.. nama kitorang kan KP Crew kan....
Kerjasama Production Crew kan....

now, kami semua da sepakat untuk menggunakan nama baru, sebab nama Kerjasama tu da ramai sangat orang guna.. 
so then, kami decide nak tukar nama KP tu... 
from the begining kite came out dengan banyak idea.. yelah.. sebab ade 8 kepala kan.. ade 8 board of director.. tu yang banyak sikit idea.. 
then bile kitorang discuss balik...
dapat idea yang best sikit..
kitorang dapat satu nama yang paling sesuai..

LHP 
LENSA HIJAU PRODUCTION!

kenapa lensa, -well sebab nye kitorang amek gambar atau buat video pakai dslr, which is ktorg tukar lens ikot kesesuaian. tu lah sebab nama lensa. ala, lagi pon common kan  nama lensa tu untuk production2 camera. 

kenapa hijau, - hijau tu sebab sebenar adalah sebab warna rasmi production kitorang ni adalah hijau pucuk pisang. so tu la sebab letak nama hijau tu.. nak letak lensa je kan mcm tak best.. lensa production. cam pelik kan..
dan sebab lagi satu, hijau tu kan warna alam. warna bumi. most of kitorang yang bercamera suka ambil gambar scenery.. so letak hijau tu dah just nice. 


tu jer untuk perkembangan LHP.. 
nanti K update lagi.. 
and mungkin, LHP akan ada blog sendiri. 
pelan-pelan kayuh ok.


TEKAN INI ;-)

Berhabuk lagi?

hello!
hai!
assalammualaikum...

lama tak update blog kan..
sebab nyer..
biasela orang belajar dan kerjanye asik keluar jer. tak dan nak update. 
bukan malas tau..taksempat jer...

so ni bila da blk rumah dan dah di bekalkan dengan streamyx yg kekadang tak berapa nak laju, tapi kali ni die laju. rajin la tangan K ni nak menaip luahan hati dan minda untuk di terjemahkan di bloggy ni...

heee...
jap lagi K sambung cerita-cerita luahan hati dan semangat nak raya ni K! 

TEKAN INI ;-)

Tuesday, August 02, 2011

Live Update! Di McD Subang!

salam...
hey hi dear readers!
(duh! bajet giler!)

sorry sejak kebelakangan ni, selalu pulak K berkarya bebas.. well, basically i have found a new hobby and one way for me to really express my feeling...

takde lagi da nak bg spoon feed... from now on, i have to hide my feeling expression. i need to do it... so in order to do it.. sorry to say.. i will start to express it in a free art way. 

kan K da start. bukan ape, sekarang ni ramai stalker.. dan  stalkerS tersebut terbahagi kepada dua part.. satu tu stalker yang berguna. satu lagi yang stalker yang menyemak nak amek tau hal orang. maybe korang akan cakap, "apehal lak si K ni nak feel lebih bajet hot sangat ke ramai orang nak stalk." hai aku bukan begitu... tapi itu lah kenyataan yang melanda. kalau tak, takkan la K nak bajet- bajet tulis kat blog ni kan.. ahaha

mood untuk mengarang tu ade jer..
tapi masa untuk mengarang tu yang takde! haih!

so sekarang ni, K and my fellow KP crew, sedang berusaha untuk meningkat kan lagi tahap kitorang.. sekarang ni tgh work on our second projek, lepas ni nak move to 3rd projek, and insyallah, kitorang akan real big projek coming end of this year.. doa-doa la untuk kitorang...

well kenapa tajuk entri ini begitu.. sebab, ktorang sedang menyiapkan final touch up stage 3..  nanti da siap boleh bagi tgk yer.. huhuhuhu
pastu pergi jauh-jauh sebab nak cari mcd yang ade wifi. kat shah alam bukan takde, ade.. tapi penuh.. tu pasal la tak buat kat sana.. itu jer la kisahnye!
hahahaha...

so....
nanti bile ade kelapangan K bercerita lagi yer!

toodles!


TEKAN INI ;-)

Infinitikah Itu?



terdampar lagi
kini mencari ruang sendiri
tapi aku tak mahu sendiri
apa yang aku mahu?

infiniti
apa itu? 
sendiri kah?
berdua kah?
terang kah?
gelap kah?

beri aku ruang infiniti itu!
aku mahu itu?
bukan ini!
kerana ini bukan infiniti!

tapi apa itu? 
aku sendiri tak mengerti!
tuli kah aku?!
berikan aku yang itu!
infiniti itu!




TEKAN INI ;-)