TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Tuesday, July 05, 2011

Meet The Cool and Chill People : EP2

hello! assalammualaikum...

As promised before, K akan cerita pasal the person who always be behind my back and a shoulder and the valuable person to me when i'm in shah alam..
they treat me as a family, as a sister. and i love them..

1st, adalah Miss Ika, or nama internet die Haneul Ishika. thanks to her, coz always be with me.. anytime anywhere. we love the same things, we have the same thought we share same story and secrets and we do survive life together at Shah Alam.. die orang dekat je. Cheras, sebab tu die selalu hilang bila hari khamis.. tapi semester baru bukak ni die tak duduk ngan K pon, sebab die berulang alik dari cheras ke shah alam... and i know, that i will miss her alot.. salah satu sebab, adalah die tak sama course ngan K, die buat admin.
She are like my sister, my mother kat sana. she is my best friend. kalau sebut nama Ika ni, banyak yang K nak cerita pasal die tapi, biar la orang yang nampak dan tahu macam mana kami je la yang interpretasikan kami ni... 

nak kenal die, ni  link blog die.
orang yang paling rapat... die kakak dan die adek K. 
aku sayang kau macek!

sila la jengah-jengah.. die ade linkkan satu lagi blog die dekat situ. korang boleh la usha-usha.

then, cerita psal si macek fafa. die sangat berkebolehan dalam banyak benda! die pandai masak, die rajin melibatkan diri dalam kerja-kerja kampus, die boleh cakap banyak loghat dan die sangat rajin pon. fafa ni orang gombak jer.. dekat kan... haa.. memang kawan-kawan K ni semua orang dekat-dekat jer..K jer jaoh sikit. fafa adalah meneman setia. lembut orang nya. fafa pendengar yang setia. she just the best person sama macam ika. die pon ame degree.. tapi die satu fac dengan K masscom.. petah berkata-kata ni.. bakal journalist tu.. korang jangan macam-macam dengan die yer.


die pon blogger jugak.. 
Fafa Heart
die memang suke amek gambar... selalu jugak jadi model ad-hoc die ni
macek aku sayang kau jugak!


alrite then it would come the adek-adek part... 


this goes to Ely and Leen. ely roomate K, orang yang selalu teman K tido dalam bilik.. die tak dibenarkan sama sekali untuk tidur di tempat lain.. sebab die tak dibenarkan tinggalkan kakak die ni kesorangan.. and die jugak adalah orang yang paling selalu jadi mangsa untuk ceritakan bedtime story, kira everynight kalau K tak busy, K akan summarize kan ape yang berlaku dalam hari tu, dan ely akan dengar and comment. die manja dengan K, tapi kakak die yang garang ni selalu garang2 dengan die.. taknak bagi die spoil sangat... heheheh....
she's a nice girl tau!
Leen pulak adalah kawan kepada ely ni.. leen jugak adalah housemate K, tapi die satu bilik dengan Ikakumon tu.. hahaha.. so literally, ika akan selalu bedtime story dengan leen.. same jer pon.. lepas tu kitorang akan share the story together jugak. satu rumah kan mana nak lari.. Leen ni bagus budaknye.. responsible.. tak rugi sapa dapat die ni. bertuah babe.
K sayang dua-dua budak ni.. dekat sana diorang la adek2 K.. tempat K gadoh-gadoh kacau-kacau.. dorang la tempat k manje2 jugak...

dorang bukan blogger tapi leen baru berjinak-jinak ke dunia blogging ni.. ely tu belom dapat hidayah lagi nak berblog..

  yg kiri ni ely, yg kanan gmbar ni leen.. comelkan adek2 K...


ni ade lagi dua orang housemate K.. adha dan qistina. 
si budak comel dua orang ni pulak.. adha satu bilik dengan K and ely. qistina pulak satu bilik dengan fafa.. adha, orang nye kecik, tapi mulut die. na haiiii.. kalu bercerita... kalau bersembang.. tak berhenti.. die jugak manje.. sebab die anak perempuan sulung dan perempuan tunggal dalam family die. 
qistina. anak manja si ayah.. asal dari pahang. comel.. die kakak sikit dari yg lain-lain..tapi still adek bagi K,ika dan fafa.. sebab kitorang bertiga sebaya. qis ni, sama macam yang lain jugak manja...tapi cara diorang bermanja dengan akak-akak ni lain-lain. ade cara dorg tersendiri.. ape-apa pon K sayang dorang semua...
heee


yang kiri adha, yang kanan tu qistina.. macam adek beradik.. tapi bukan...


haaa.. ni lah cerita pasal orang yang selalu teman K pegi study even dorang takde ape pon nak buat.. orang yang selalu kejutkan K bile K nak pergi kelas.. orang yang selalu makan dengan K selain dari KP crew.. 

thanks adek-adek ku dan kawan-kawan ku...

I love you guys!


till then.. 
toodles!


TEKAN INI ;-)

3 comments:

  1. aha aku suka part aku twint2 yeyeye kenali kami naru tau sapa kami aha aha like2 love all people tangga d ting 4 pintu ada kertas pink besar aha aha

    ReplyDelete