TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Saturday, July 02, 2011

Meet the Cool and Chill People : EP1

hey! 
hello and assalammualaikum buddies!


ni lah die blog yang K tak boleh nak upload sebab lappy K buat hal time nak upload gambar.. last-last, K rembat adek K nye lappy baru la boleh.. hehehe.... 


so........

this entry will officially cerita pasal my wonderful life in UNISEL SHAH ALAM..
and this where and when i met those awesome people around me.
KP CREW.
we called it KERJASAMA PRODUCTION which was inspired by our very first short movie. 






secara jujurnya, walaupun diorang ni adek-adek, tapi sometimes they know when to be matured and when to be kids. all together kitorang ade 9 orang.. dalam gambar including yang amek gambar ade 8 je.. itu sebab seorang lagi takde.. later i tell u the story la.


so story now, story telling about one by one of the KP Crew.
supaya mereka-mereka tak ambil hati, turutan ni mengikut umur ye.


Abg Din comel ni,sebaya dengan kakak yang comel ni.. he makes me feel better, sebab its not me the only one who 21 years old in the group. orang Johor juga. muka die memang agak gangster dan keganasan. serious masa 1st time nampak die pon, K rase die ni bapak ahhh, pailang punya orang.. ni mesti kaki gadoh... but the old said, DON'T JUDGE THE BOOK BY ITS COVER. Abg Din kitorang sangat best dalam group ni. die tak macam abang pon kekadang. comel je... 
perkataan yang slalu die sebut..


"SAMPAH"




Ridhauddin


sekarang cerita pasal Awal, Akhir takde. huhuhhu... jgn marah awal.. die ni orang putih... Pan Asian yer (tangan ke bahu mata ke atas)... ha asal dari Golden Sand.. bukan Aussy yer .......Kelantan jer, Pasir Mas.. die orang melayu kite juga. pemilik kereta satria putih yang membantu baby O, membawa kawan-kawan yang lain. kalau time-time nak pergi kelas pagi tu, memang muka Awal and muka K akan dok terconggok kat bawah tu dulu menunggu ketibaan dato' 2 dan datin 2 yang lain. Abe Awal ni, jambu orang nye. die la pak lawak dalam group ni.. bila di tanye, kenapa tak apply RJL die kata,


 "aku nak jadi pengarah la, bukan pelawak"


hmmm.. bagus die ni. CHOP! dalam team ni, semua  orang pon bagus. ada advantage masing-masing. together we complete each other!




Fakrul Awal


now! en. Abdul Irfan... ok, fine. K je yang suka panggil die Abdul Irfan, kawan-kawan yang lain semua panggil die Ifan @ Ipan. Irfan adalah 1st guy yang rapat K masa kat unisel. then baru la daniel dan yang lain - lain. tapi kawan 1st yang K kenal tu ha.. si Awal, sebab die kepohci siket. Infact, sampai sekarang pon Ifan still being the best friend of mine. bagus budak ni.. hahahaha jangan marah abg ifan! budak tinggi mengalah ni sangat susah nak angkat fon... which is, tu je la benda yang paling buat K sakit hati dengan die, tu je... pada K ifan kadang-kadang die abang, kadang-kadang die adik... and i'm ok with it. no biggy. tak semestinya, yang tua tu betul kan.. so, please continue to do that yer abdul irfan.


statement paling die suka dan tertanya - tanya


'Hide and Seek'




Irfan Rahim


Danny Boy punye turn pulak... huhu.. die la pemikir dalam group ni.. idea memang melimpah ruah.. lepas tu kalau mengajar orang.. rasanya macam 1 buku tu die hafal.. huhu.. die cikgu kami semua. sebab die cepat pick up.. selalu la die mengajar kakak die yang agak lembs ni... =.= hehehe... 
Danny boy ni la Daniel. antara orang yang K akan cari kalau K ade masalah apa-apa nak cerita selain dari Irfan. although die lagi muda dari K, tapi K jarang treat die as adik. sebab his matured enough. matured-matured pon, die ni sensitif orang nya. kene pandai nak neutralkan balik die ni.
die selalu cakap macam ni 


"Nampak tak permainan die...."




Daniel Ramli




and here it goes the ladies part.


cerita pasal kak pah.. ifah, she's a very -very good listener.. and a good adviser jugak.. K selalu cari die untuk cerita ape-ape.. she's a very nice girl.. orang pinang..sama macam abdul irfan.. depa ni slalu berlakon jadi adik beradik. yelah, nama ayah da sama, Rahim, dua-dua ada darah Pinang.. tapi jangan tertipu. secara kebetulan je sama. ifah ni pemalu sebenarnya. tapi dengan kitorang die da tak malu da. sebab die kalau die malu, memang la die kene bahan. lagipon, maybe die da boleh fit in dengan kitorang..  die jugak adalah peneman K bile time nak blaja ke nak buat assignment ke. senang di ajak ke mana-mana.. 
well die plak still tak boleh cakap loghat kelantan dengan betul... contohnye,
  
"nate cekelak bewuq"
ayat sebenar, 'nate celake beruk'




Ieffah Rahim

the next cute little girl is syara. haa.. si gadis ayu yang rupa-rupanya, otak mereng dan ngeng macam K jugak. but, seriously. she's a nice girl... manja, seens die membesar sebagai the one and only anak perempuan dalam family. die ni unexpectable. sebab, sometimes die akan came out dengan something yang bombastic. idea-idea untuk doing work something. die ni pemalu jugak sebenarnya. sebab die malu bile nak cerita apa-apa kat K... tapi die nak cerita.. takpe tak time yer sweety. huhuhu. die rapat ngan Awal.. sebab sometimes orang akan ingat die dengan Awal couple. sebenarnye, sama je macam kitorang.
aset die yang paling buat K ingat kat die adalah..... 


"suara dia"
sebab die suke jerit.. hihihi.. jgn marah adekku sayang!




Syarafina Suhaimi

finally ni si kecil yang godang mulut nya... Speaker bergerak.. hehehe, jangan marah Intan..  die la classmate 1st yg rapat ngan K, sebelum kenal yang Ifah aand Syara, die la yang selalu cari K time nak pergi kelas ke ape ke. Intan ni, nampak je kebudak-budakkan.. she has her own part where she can be so matured. die anak sulung and adik-adik semua kecik-kecik lagi. die ni antara orang -orang kebal yang K pernah kenal.. maksud K yela, die ni selalu je kene buli dengan kitorang, but then she still can smile and tak simpan pon benda tu dalam hati. kalau orang lain kene confirm da makan dalam da..
intan slalu came out dengan 


"Silly Jokes"




Intan Fradilla

well, this is the 1st episode of the story la.. lepas ni K nak cerita pasal, housemate K... and best buddies K mase K dekat sana.  so housemate ku jangan berkecil hati yer... lambat sikit je, sbb sy ade mslh upload gambar.. hehehehe


soo this is all.
till then


toodles!




TEKAN INI ;-)

3 comments:

  1. jangan lupe sy k macek :(
    huhu..
    btw,,kimslam daniel :)

    ReplyDelete
  2. hahaha... no and never ok macek!
    that i promise you!!!
    araso!

    ReplyDelete