TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Thursday, July 28, 2011

MAMPU!

sejauh mana kemampuan aku?
itu aku tak tahu
sejauh mana ketahanan aku?
itu juga aku tak tahu

yang aku tahu
aku mampu lakukan
kerelaan hatiku akan memperkuatkan aku
suasana sekeliling membantu ku

doa segala hidupan bernyawa membantu 
aku untuk membenarkan kaki ini melangkah

aku mampu lakukan apa yang perlu
aku mampu sudahkan apa yang belom
aku mampu mulakan muka yang baru
aku mampu lupakan apa yang harus
aku mampu bangkit melangkah kembali
aku mampu bahagia semula seperti selalu

aku MAMPU!

* this goes to anyone that has lost their spirit in life including me. kita tahu siapa kita. jatuh la kedalam mana sekali pun. kita perlu dan kita harus bangun dan kembali melangkah! hidup kita perlu kite teruskan!

* this also goes to my sissy. IFI.... u have to be strong sam.!






TEKAN INI ;-)

Bosan daa,..

assalammualaikum!

well, perkara biasa akan terjadi kepada paparan Bloggy ini.. Bile penconteng dan pemilik nya memulakan semester baru... 

BUSY!

habis berhabuk blog K sebab K sendiri tak sempat nak mengonlinekan diri... huh! sabar jela.. cepat-cepat la ayah mengotakan janji untuk K. so boleh online selalu die mana-mana pon.. 

satu dah on the way.. satu lagi insyallah secepat mungkin... 
setiap janji harus di kotakan! yeah!



TEKAN INI ;-)

Tuesday, July 19, 2011

Wordless Wednesday

Assalammualaikum


=(


TEKAN INI ;-)

Friday, July 08, 2011

Bernafas Kembali..


hari tu
kelmarin
semalam
lemas, tak bermaya
terpelosok di sudut kecil 
diam membatu
mencari ruang sendiri.. 
hibernasi.

kini. 
kembali bernafas
tidak lagi berkecamuk
tidak lagi bersawang seperti dah lapuk. 
berdiri 
menghirup segar udara yang tenang.
terus sampai ke hati..
aahhhh..
senangnya perasaan.

yang dahulunya bising
kini dah enak berirama
yang dahulunya semak
kini dah indah pandangnya
yang dahulu belum tahu caranya
kini dah cerah jalannya

ahhhh
berkeluh lega.
alhamdulillah
berjaya juga berpijak atas kaki sendiri


monolog sendiri..


TEKAN INI ;-)

Thursday, July 07, 2011

Akhirnya terbukti!

assalammualaikum..
hello..
haiii..

tarikh 7.7.11 akan K ingat sampai bebila pon.
sebab ape?
sebab
-
-
-
-
-
-
-
K da berjaya dapat flying colors result... which i have proved to my parents and the others, that i can do it. 
walaupuntu bukan yang K target,.. tapi K bersyukur sangat-sangat.
i wish to thanks everybody that put on believe in me. who always give me strength to move on. and for those who always be there tu back me up..
you know who you are..
and for those yang da gelakkan K selama ni... thanks for your support too..
hahahahaha...

for the almighty... thanks alot! alhamdulillah.

just a short update.. 
toodles!


TEKAN INI ;-)

Tuesday, July 05, 2011

Meet The Cool and Chill People : EP2

hello! assalammualaikum...

As promised before, K akan cerita pasal the person who always be behind my back and a shoulder and the valuable person to me when i'm in shah alam..
they treat me as a family, as a sister. and i love them..

1st, adalah Miss Ika, or nama internet die Haneul Ishika. thanks to her, coz always be with me.. anytime anywhere. we love the same things, we have the same thought we share same story and secrets and we do survive life together at Shah Alam.. die orang dekat je. Cheras, sebab tu die selalu hilang bila hari khamis.. tapi semester baru bukak ni die tak duduk ngan K pon, sebab die berulang alik dari cheras ke shah alam... and i know, that i will miss her alot.. salah satu sebab, adalah die tak sama course ngan K, die buat admin.
She are like my sister, my mother kat sana. she is my best friend. kalau sebut nama Ika ni, banyak yang K nak cerita pasal die tapi, biar la orang yang nampak dan tahu macam mana kami je la yang interpretasikan kami ni... 

nak kenal die, ni  link blog die.
orang yang paling rapat... die kakak dan die adek K. 
aku sayang kau macek!

sila la jengah-jengah.. die ade linkkan satu lagi blog die dekat situ. korang boleh la usha-usha.

then, cerita psal si macek fafa. die sangat berkebolehan dalam banyak benda! die pandai masak, die rajin melibatkan diri dalam kerja-kerja kampus, die boleh cakap banyak loghat dan die sangat rajin pon. fafa ni orang gombak jer.. dekat kan... haa.. memang kawan-kawan K ni semua orang dekat-dekat jer..K jer jaoh sikit. fafa adalah meneman setia. lembut orang nya. fafa pendengar yang setia. she just the best person sama macam ika. die pon ame degree.. tapi die satu fac dengan K masscom.. petah berkata-kata ni.. bakal journalist tu.. korang jangan macam-macam dengan die yer.


die pon blogger jugak.. 
Fafa Heart
die memang suke amek gambar... selalu jugak jadi model ad-hoc die ni
macek aku sayang kau jugak!


alrite then it would come the adek-adek part... 


this goes to Ely and Leen. ely roomate K, orang yang selalu teman K tido dalam bilik.. die tak dibenarkan sama sekali untuk tidur di tempat lain.. sebab die tak dibenarkan tinggalkan kakak die ni kesorangan.. and die jugak adalah orang yang paling selalu jadi mangsa untuk ceritakan bedtime story, kira everynight kalau K tak busy, K akan summarize kan ape yang berlaku dalam hari tu, dan ely akan dengar and comment. die manja dengan K, tapi kakak die yang garang ni selalu garang2 dengan die.. taknak bagi die spoil sangat... heheheh....
she's a nice girl tau!
Leen pulak adalah kawan kepada ely ni.. leen jugak adalah housemate K, tapi die satu bilik dengan Ikakumon tu.. hahaha.. so literally, ika akan selalu bedtime story dengan leen.. same jer pon.. lepas tu kitorang akan share the story together jugak. satu rumah kan mana nak lari.. Leen ni bagus budaknye.. responsible.. tak rugi sapa dapat die ni. bertuah babe.
K sayang dua-dua budak ni.. dekat sana diorang la adek2 K.. tempat K gadoh-gadoh kacau-kacau.. dorang la tempat k manje2 jugak...

dorang bukan blogger tapi leen baru berjinak-jinak ke dunia blogging ni.. ely tu belom dapat hidayah lagi nak berblog..

  yg kiri ni ely, yg kanan gmbar ni leen.. comelkan adek2 K...


ni ade lagi dua orang housemate K.. adha dan qistina. 
si budak comel dua orang ni pulak.. adha satu bilik dengan K and ely. qistina pulak satu bilik dengan fafa.. adha, orang nye kecik, tapi mulut die. na haiiii.. kalu bercerita... kalau bersembang.. tak berhenti.. die jugak manje.. sebab die anak perempuan sulung dan perempuan tunggal dalam family die. 
qistina. anak manja si ayah.. asal dari pahang. comel.. die kakak sikit dari yg lain-lain..tapi still adek bagi K,ika dan fafa.. sebab kitorang bertiga sebaya. qis ni, sama macam yang lain jugak manja...tapi cara diorang bermanja dengan akak-akak ni lain-lain. ade cara dorg tersendiri.. ape-apa pon K sayang dorang semua...
heee


yang kiri adha, yang kanan tu qistina.. macam adek beradik.. tapi bukan...


haaa.. ni lah cerita pasal orang yang selalu teman K pegi study even dorang takde ape pon nak buat.. orang yang selalu kejutkan K bile K nak pergi kelas.. orang yang selalu makan dengan K selain dari KP crew.. 

thanks adek-adek ku dan kawan-kawan ku...

I love you guys!


till then.. 
toodles!


TEKAN INI ;-)

Monday, July 04, 2011

Perkhabaran Lapuk.

assalammualikum..
haiii.. hello

first of all, K nak say sorry a gazillion sorry to those yang baca entry lepas, entry yang agak memarahi seseorang. biarkan ia berlalu... now i'm ok and doing well as i are.

lapuk tak lapuk, peduli ape kan...
 K nak cerita pasal masa K pergi ke Majlis Pelancaran Buku Pertama Zahiril Adzim.. 
K supposedly da balik ke Kluang da.. sebab paper final da abis lama, barang da siap kemas.. tp, kerana event tu, sanggup K bertapa kat rumah aunty K kat jalan duta tu... sebab da plan lama da.. seens 1st day confirm date tu...


K pergi ditemani Couzy ku sayang.. Adil, Nad nak ikot.. tapi tak jadi, sebab die terpakse bekerja. So dengan tak tahu jalannya, ktorg redah jela jalan dengan Baby O.. nasib baik sampai dekat central market tu... nasib baik jugak jumpe galeri anexxe tu.. tapi ktorg sampai lambat sikit la...takpe.. still dapat jugak membeli belah..


seriusly best giler! sebab, memang banyak indie art kat sana. yang paling best.. banyak sangat buku! yeay! semua buku yang di tulis oleh indie writter.. sgt seronok ok!
K punye membeli sampai sanggup pergi cari atm machine.. 


tapi benda paling berharga K dapat sudah tentula 
 buku ZAHIRIL ADZIM 


BOGEL MENUJU TUHAN


nak tau kenapa tajuk die begitu? sila la beli.. 
kalau korang peminat indie art, serious tak rugi

and selain dari benda-benda tu. bnyk gak benda lain K beli.. tapi buku la mostly. 




seronok nya... nahh, tgk la gambar-gambar ni... gambar ngan abg bob takde, sebab K da puas amek gambar ngan die masa pergi aswara hari tu...







btw, congrats abg bob! semoga murah rezeki dan terus maju! 
be supporting u always and forever..


so, till then kawan-kawan..
toodles!



TEKAN INI ;-)

Saturday, July 02, 2011

Meet the Cool and Chill People : EP1

hey! 
hello and assalammualaikum buddies!


ni lah die blog yang K tak boleh nak upload sebab lappy K buat hal time nak upload gambar.. last-last, K rembat adek K nye lappy baru la boleh.. hehehe.... 


so........

this entry will officially cerita pasal my wonderful life in UNISEL SHAH ALAM..
and this where and when i met those awesome people around me.
KP CREW.
we called it KERJASAMA PRODUCTION which was inspired by our very first short movie. 






secara jujurnya, walaupun diorang ni adek-adek, tapi sometimes they know when to be matured and when to be kids. all together kitorang ade 9 orang.. dalam gambar including yang amek gambar ade 8 je.. itu sebab seorang lagi takde.. later i tell u the story la.


so story now, story telling about one by one of the KP Crew.
supaya mereka-mereka tak ambil hati, turutan ni mengikut umur ye.


Abg Din comel ni,sebaya dengan kakak yang comel ni.. he makes me feel better, sebab its not me the only one who 21 years old in the group. orang Johor juga. muka die memang agak gangster dan keganasan. serious masa 1st time nampak die pon, K rase die ni bapak ahhh, pailang punya orang.. ni mesti kaki gadoh... but the old said, DON'T JUDGE THE BOOK BY ITS COVER. Abg Din kitorang sangat best dalam group ni. die tak macam abang pon kekadang. comel je... 
perkataan yang slalu die sebut..


"SAMPAH"




Ridhauddin


sekarang cerita pasal Awal, Akhir takde. huhuhhu... jgn marah awal.. die ni orang putih... Pan Asian yer (tangan ke bahu mata ke atas)... ha asal dari Golden Sand.. bukan Aussy yer .......Kelantan jer, Pasir Mas.. die orang melayu kite juga. pemilik kereta satria putih yang membantu baby O, membawa kawan-kawan yang lain. kalau time-time nak pergi kelas pagi tu, memang muka Awal and muka K akan dok terconggok kat bawah tu dulu menunggu ketibaan dato' 2 dan datin 2 yang lain. Abe Awal ni, jambu orang nye. die la pak lawak dalam group ni.. bila di tanye, kenapa tak apply RJL die kata,


 "aku nak jadi pengarah la, bukan pelawak"


hmmm.. bagus die ni. CHOP! dalam team ni, semua  orang pon bagus. ada advantage masing-masing. together we complete each other!




Fakrul Awal


now! en. Abdul Irfan... ok, fine. K je yang suka panggil die Abdul Irfan, kawan-kawan yang lain semua panggil die Ifan @ Ipan. Irfan adalah 1st guy yang rapat K masa kat unisel. then baru la daniel dan yang lain - lain. tapi kawan 1st yang K kenal tu ha.. si Awal, sebab die kepohci siket. Infact, sampai sekarang pon Ifan still being the best friend of mine. bagus budak ni.. hahahaha jangan marah abg ifan! budak tinggi mengalah ni sangat susah nak angkat fon... which is, tu je la benda yang paling buat K sakit hati dengan die, tu je... pada K ifan kadang-kadang die abang, kadang-kadang die adik... and i'm ok with it. no biggy. tak semestinya, yang tua tu betul kan.. so, please continue to do that yer abdul irfan.


statement paling die suka dan tertanya - tanya


'Hide and Seek'




Irfan Rahim


Danny Boy punye turn pulak... huhu.. die la pemikir dalam group ni.. idea memang melimpah ruah.. lepas tu kalau mengajar orang.. rasanya macam 1 buku tu die hafal.. huhu.. die cikgu kami semua. sebab die cepat pick up.. selalu la die mengajar kakak die yang agak lembs ni... =.= hehehe... 
Danny boy ni la Daniel. antara orang yang K akan cari kalau K ade masalah apa-apa nak cerita selain dari Irfan. although die lagi muda dari K, tapi K jarang treat die as adik. sebab his matured enough. matured-matured pon, die ni sensitif orang nya. kene pandai nak neutralkan balik die ni.
die selalu cakap macam ni 


"Nampak tak permainan die...."




Daniel Ramli




and here it goes the ladies part.


cerita pasal kak pah.. ifah, she's a very -very good listener.. and a good adviser jugak.. K selalu cari die untuk cerita ape-ape.. she's a very nice girl.. orang pinang..sama macam abdul irfan.. depa ni slalu berlakon jadi adik beradik. yelah, nama ayah da sama, Rahim, dua-dua ada darah Pinang.. tapi jangan tertipu. secara kebetulan je sama. ifah ni pemalu sebenarnya. tapi dengan kitorang die da tak malu da. sebab die kalau die malu, memang la die kene bahan. lagipon, maybe die da boleh fit in dengan kitorang..  die jugak adalah peneman K bile time nak blaja ke nak buat assignment ke. senang di ajak ke mana-mana.. 
well die plak still tak boleh cakap loghat kelantan dengan betul... contohnye,
  
"nate cekelak bewuq"
ayat sebenar, 'nate celake beruk'




Ieffah Rahim

the next cute little girl is syara. haa.. si gadis ayu yang rupa-rupanya, otak mereng dan ngeng macam K jugak. but, seriously. she's a nice girl... manja, seens die membesar sebagai the one and only anak perempuan dalam family. die ni unexpectable. sebab, sometimes die akan came out dengan something yang bombastic. idea-idea untuk doing work something. die ni pemalu jugak sebenarnya. sebab die malu bile nak cerita apa-apa kat K... tapi die nak cerita.. takpe tak time yer sweety. huhuhu. die rapat ngan Awal.. sebab sometimes orang akan ingat die dengan Awal couple. sebenarnye, sama je macam kitorang.
aset die yang paling buat K ingat kat die adalah..... 


"suara dia"
sebab die suke jerit.. hihihi.. jgn marah adekku sayang!




Syarafina Suhaimi

finally ni si kecil yang godang mulut nya... Speaker bergerak.. hehehe, jangan marah Intan..  die la classmate 1st yg rapat ngan K, sebelum kenal yang Ifah aand Syara, die la yang selalu cari K time nak pergi kelas ke ape ke. Intan ni, nampak je kebudak-budakkan.. she has her own part where she can be so matured. die anak sulung and adik-adik semua kecik-kecik lagi. die ni antara orang -orang kebal yang K pernah kenal.. maksud K yela, die ni selalu je kene buli dengan kitorang, but then she still can smile and tak simpan pon benda tu dalam hati. kalau orang lain kene confirm da makan dalam da..
intan slalu came out dengan 


"Silly Jokes"




Intan Fradilla

well, this is the 1st episode of the story la.. lepas ni K nak cerita pasal, housemate K... and best buddies K mase K dekat sana.  so housemate ku jangan berkecil hati yer... lambat sikit je, sbb sy ade mslh upload gambar.. hehehehe


soo this is all.
till then


toodles!




TEKAN INI ;-)