TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Tuesday, June 28, 2011

Cermin Besar Untuk Kau!

monolog aku sendiri
-
-
-
-
tahniah untuk si bangsat macam kau! segala apa yang kau luahkan tadi, itu adalah diri kau! kebodohan kau yang kau sendiri tak nampak. dek kerana terlalu asyik menyalahkan orang keliling kau! KAU BODOH! 
aku bersabar kerana fikirkan ikatan yang ada selama ini, TAPI INGAT! KESABARAN MANUSIA MANA PON ADA TAHAPNYA! kalau kau pantang di cabar, aku juga begitu! aku tak ingin darah yang mengalir ini  sama dengan kau... tapi ketentuan tuhan ia begitu.! 
kau bicara kan tentang kuasa tuhan.. keihklasan manusia... pernah kau fikir apa yang kau lakukan selama ini? kau RIAK! BONGKAK! TAKBUR dengan apa yang kau kecapi sekarang. kau lupa siapa diri kau!
aku tak pernah bangga punyai kau sebagai orang yang patut aku hormat! sepertimana tutur mu bahawa kau tidak hargai kami! jauh disudut hati kami juga begitu!
aku bersabar lagi demi tuhan yang satu, berharap mungkin ada jalan dan petunjuk yang akan kau dapat... tapi apa yang kau dapat, kau anggap anugerah! hahahaha.. itu cuma sementara. kerana KESABARAN AKU TELAH SAMPAI TAHAP NYA! KESABARAN KAMI TELAH SAMPAI KEMUNCAKNYA!
kau yang memaksa aku menjadi kejam seperti mu! walau aku tak inginkan keadaan itu! 
aku berdoa untuk kebaikan kau... tapi juga mendoakan kesengsaraan kau... apa yang kau buat terhadap orang yang kau patut hormat, kau tak buat.. 
dan itu juga akan aku lakukan kerana kau telah menjadi contoh paling tidak baik bagi aku! 
AKU DAN MEREKA, TAK PERNAH BAHAGIA DENGAN KAU! 
TAK PERNAH!
TAK PERNAH! 
TAK PERNAH!
BANGSAT!!!!!!!!!
atas segala kejahatan yang aku dan mereka lakukan itu adalah KESALAHAN DAN TANGUNGJAWAB KAU!!! kau yang harus hadap itu semua nanti.... 
ingatlah, orang lain juga punya hati dan perasaan.. dan kau bukan siapa-siapa, untuk semua hormati kau! kau bukan tuhan, kau juga bukan sesiapa. pada aku, kini. kau juga bukan sesiapa! sampai kau berubah dan sampai kau meminta maaf pada semua orang yang kau pernah lukakan! kalau kau manusia yang berperikemanusian. kau tahu siapa yang kau lukakan... jangan biarkan kami di didik dengan kezaliman.
berdoalah wahai insan! berdoalah untuk kebaikkan dan kesejahteraan orang tua mu yang telah pergi. 

-
-
-
-
 ini adalah monolog dan luahan perasaan K sendiri... 
*bagi yang pertama kali membaca, jgn buat spekulasi anda sendiri.
* bagi yang mengenali K sendiri, anda mungkin tau apa yang K hadapi. dan anda mungkin faham. 
*entri ini dalam keadaan yang tidak waras dan mengikut nafsu!



TEKAN INI ;-)

Monday, June 27, 2011

Memanfaatkan Masa Yang Ada....

Hello, Hi, Assalammualikum!

whats up dear buddies!
how its going?

hari ni K just nak buat random blog je... 
well, ni semua gara-gara picture uploader masih lagi tak boleh nak berfungsi...
im doing my job, as what i has promised to korang... 
K nak cerita pasal orang-orang yang being my back bone as i am building up my new life kat S.A city tu. K nak bg tauhow much i appreciate them.. tapi kerana uploader sebiji ni habis tergendala semua.. 

takpe, kejap-kejap lagi K try upload sampai lepas... kalau tak lepas jugak tak tau la nak habaq macam mana kat hang pa...

sabar K. sabar...

till then! toodles!


TEKAN INI ;-)

Sunday, June 26, 2011

Penat dan Malas..

assalammualaikum!

wassup!

hari ni K tak tau kenapa, im so damn lazy and tired! nak kata effect sebab dengar lagu lazy song by bruno mars tu tak jugak.. sbb tak dengar lagu tu pon hari ni.. 
nak update blog pon malas jugak..

so, nanti-nanti la..lepas pkol 12 malam nanti mana la tau datang kerajinan sikit ke kan.. hehehe... 

till then.. toodles!



TEKAN INI ;-)

Tuesday, June 21, 2011

salam..
hello readers sayang!

sorry sangat sebab keadaan blog sangat vulnerable. 
hati tengah tak menentu. 
tapi bernasib baik, sebab K ade kawan-kawan K yang sanggup membantu, bagi semangat, nasihat, sokongan dan dokongan.. (todia,todia,todia)
sangat berterima kasih kepada adik-adik K yang baru.

OK.. tutup cerita pasal tu..
ni K bukak cerita baru

serius K banyak cerita nak share dengan korang, tapi masa dan time yang boleh tentu.
nanti bila datang kerajinan yang teramat dengan idea yang melimpah ruah, nanti K update cerita.. 

ok..
sebelum K membebel lebih banyak 
besok-besok K update betul-betul ok..

toodles!



TEKAN INI ;-)

Monday, June 20, 2011

monolog sendiri.


semenjak 
bermenjak-menjak ni
aku semakin suka bermonolog.
aku suka bermonolog sendiri.
aku cari jawapan untuk ketenangan diri aku sendiri.
tapi, aku hanya boleh tenang dengan bantuan die. 
aku hanya boleh tenang dengan ada nya dia.


bagi aku peluang.
bagi aku cari diri aku.
cahaya. 
suara.
kecerian.
kegembiraan.
kebahagian.
beri aku semua nya!


memang aku tamak.
memang aku tak reti sabar.
tak pernah orang pedulikan semua tu.


aku adalah aku juga akhirnya



TEKAN INI ;-)

Sunday, June 19, 2011

Hilang

gelap!
dalam sesaat, semuanya gelap.
lenyap tanpa aku sedar
kemana, di mana, 

hilang! 
aku terus lari mencari 
dimana dan bagaimana,
siapa dan apa rupanya

hilang!
aku perlu sinar 
aku perlu di pimpin
aku perlu segalanya
aku perlu kamu

hilang! 
kemana pergi warna
kenapa tinggal gelap
kemana pergi suara
kenapa tinggal senyap

hilang lagi.
semuanya hilang. 
dalam sedetik 
dia hilang lagi




TEKAN INI ;-)

Sunday, June 05, 2011

K nak pergi menembak!

assalammualaikum!
hello readers!

1st! get all your bullet, set your target...... FIRE!!!!!

hahahaha, feeling lebih ala-ala nak jadi jengs bond!
choppp!

nak pergi menembak, bukan nak tembak orang, bukan juga nak pegi main paintball, bukan juga nak pergi main laser yang dekat iCity tu...
tapi.
-
-
-
-
-
nak pergi jawab final exam... hehehehe
menembak mengunakan dakwat pen.. targetnye, kertas jawapan, pelurunya, ilmu di kepala..
*cis poyo, cam penuh je ilmu tu kan... (tangan kat dada, mata ke atas)

so, kalau cerita pasal final exam, mula la datang angin-angin gila meroyan.. mula la semua masalah yang kecik jadi besar, yang tak complicated jadi serabut. 
kata lect K, kalau nak tenang dalam minggu-minggu final ni, kita kena positif.. sentiasa happykan diri, jangan jadikan masalah kecik sebagai penghalang ntok kita study. 
bukan susah study ni sebenarnya.. 
cuma kita sebagai pelajar kene fokus dan tau matlamat sebenar.. mmg la cakap senang, tapi kalau kita praktikkan mesti kita boleh buat punya.. *gile poyo bab merapek aku ni

i have learn from the mistakes I've made. 
hari ni last lani nak lepak-lepak
bsok lusa da kene start study... 
tapi jangan la pulak asyik study sampai benda lain pon tinggal..
Super DAD selalu pesan.
STUDY SMART is BETTER THAN STUDY HARD
so.. think of it buddies!

(sumber: gmbar lama, gambar baru blom start study lagi.. tgh amek mood ni)

till then
toodles!



TEKAN INI ;-)

Saturday, June 04, 2011

2nd Home K

hello! hai!
assalammualaikum!

soorryy! lama tak update! alasan wajib!
BUSY!
*bapak poyo kau! bajet macam PM la kan.. hehehehe

seriously.. memang K busy sepanjang minggu ni. sangat busy sehingga menyebabkan K tido tak cukup pun 6 jam sehari. 1jam tu da cukup untung la kan.. 
sebab nya? -  banyak gila assignment yang nak kene submit last week... selasa sampai jumaat, ade je kerja yang kene hantar. 
well u have been pampered enough kan K.. learn to be rough babe.
K memang da banyak sangat rehat kan, sekarang ni rerajin la belajar sikit. heheheh

back to the title, rumah ke dua K ketika K berada di shah alam buat sementara ni adalah tempat ini 

 nama die MCD SEKSYEN 3 SHAH ALAM..

kenape mcd. sebab, die terletak betul-betul kat belakang depan MAIS, which is tempat tinggal K dalam jangka masa 3 bulan ni..

sebab kedua pulak, kitorang suke buat keje grouping.. maknenye, kalau grouping tu, ada la lelaki dan perempuan. so, takkan nak buat kat rumah pulakkan.. ape kata MAIS nanti..
tu yang kitorang buat kat MCD tu.. 
rasanya, ade staff die and aunty cleaner tu da kenal pon kitorang. hehehe....

hehehe.. sebab tu la.. 

*ps, kitorang punya 1st short filem da jadi.. nanti sempat K publish kan yer.. hehehe..

** then nanti K nak cite pasal Super T pulak.. hehehe.. jgn pikir bukan-bukan.. die adalah
TEEETTTTTT... tunggu la nanti... heeeee

till then.. 
toodles!



TEKAN INI ;-)