TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Wednesday, April 20, 2011

Blog Update dari Rumah Baru Shah Alam..

Salam Budd!
hello!

hari ni K buat life update dari rumah kediaman UNISEl yg tinggi di awangan ni... hahaha.. dapat rumah tingkat 4 tu.. hamek kau!

sorry sangat-sangat wahai blog berhabuk, sebab tak update anda lama suda... kerana agak sedikit busy dan kemalasan untuk mengupdate blog ni.. hehe

tapi
tapi 
tapi
K akan cube sekerap mungkin untuk mengupdate blog.. selepas keadaan kembali stabil.. da ok semua.. banyak giler cerita nak cerita... tp sebab tak boleh nak buat live update tu yang payah tu.. nak kene tunggu ayah belikan Ipad 2 dlu.. baru boleh update selalu.. hehehehe.
(poyo je cari alasan) 

so till K update lagi nanti.. bubye! huhuhuhu..


toodles!



TEKAN INI ;-)

Friday, April 15, 2011

Filem Seram Pertama yg K Tonton

hooyeehh!!
salam!

this is supposed to be a short update.. 
cause, currently takde idea sgt nak meluahkan isi hati..


nampak poster besar gedabak ni..

haaa... semalam K menonton cerita ni. gila woo.. betul-betul on 1st day punya tayangan.. 

well, untuk sesiapa yang kenal K, im not so in to scary movie...
tapi.. sebab heronya adalah ZAHIRIL ADZIM.. so adalah wajib untuk K pergi tonton cerita ini.... sebab K milat gila dekat dia!OMG!

hahah...
cerita lanjut, tunggu jap-jap lagi K update ok!

TEKAN INI ;-)

Monday, April 11, 2011

Salam..
hello! Hai! 

lantaran daripada 2 blog yg lalu. cukup sudah sedih! ni.. ala-ala, menitis air mata kan! da.. da...
hahahaha...sekarang ni life perlu diteruskan... 

hari ni K update blog ni di rumah aunty yg chill je.. Mama Ncek.. haha.. tp masa blog ni di update, takde org pon dkat rumah ni.. sebab semua pegi koje!.. huhuhu..

so, semalam, K da check in dekat hostel Unisel, yg ok-ok je tu..
then, besok pulak, akan check-in untuk register dekat kampus Unisel pulak..
hope everything will be settle easily.. 

tp yg best.. class start next week. so i have time to relax lg laa.. ade mse nak suai kenal lg, sbb K personally doesn't know anybody here, melainkan my couzens je.. huhuh..




till the next blog..


toodles!

TEKAN INI ;-)

Saturday, April 09, 2011

Its Time To Go!! GoodBye...J

salam buddy!
hello!

today the day has come.. and i hope i have made and done a right decision. i hope all will be fine as what it should. and a GAZILLION THANKS to my sweet couzy and also my sissy! ADIL.. thanks for always be there for me babe!

and its also time for me to say goodbye to everything here in Johor...  seems like i still can let go of my memories here and there in Johor.. neither in JB it self or in Kluang.. 
there are so much thing to be remember and be  kept as a beautiful memories.. 

BELOVED FRIENDS





NICE PLACES






LIFETIME EXPERIENCE





AMAZING MOMENT






but one thing that i know, i moving on to my future and its of course a better than before..i will have my new friends around. a new scene. a new lifestyle. 
and most important i will be more closer with my BELOVED COUSIN



I'M TAKING ONE STEP AHEAD
MAY I HAVE A BETTER LUCK AND BETTER LIFE! 

get the bag on the jet babe!

toodles guys!

* this will be the last update at Johor, before i check in to my new life... 
and the next blog might be at my new place.



TEKAN INI ;-)

Friday, April 08, 2011

I'll Be Missing YOU J

Salam!
hello semua.

well. K da lama tak update blog. seens da bertapa dekat rumah tak buat apa-apa... 
but then i realize. i have to check up this blog. sebab, in less then 2 days, ill no longer be at home sweet home.. or  can say i will move out from my comfort zone..

i never feel this awkward before.. OOMMMJJJAY!

ok K will be leaving JB, the beloved city and Kluang, Sweet and Most comfort hometown of mine. 
I'm moving on for good.. nak further study la semestinya.. Ill be in Shah Alam soon everybody lepas ni...

so, semalam, i just came back from JB. meeting my beloved friends for the real last time.. lepakking chilling dengan my ex-housemate macam dolu-dolu... 
and then yet, i suddenly realize, ill going to really miss this city.

I'M GOING TO MISS JOHOR BAHRU ALOTTT!!!!!!

although, baru je stay dekat sana beberapa tahun.. it has been 3 years. that place has make me grow up girl.. i learn my life from there.. 
now. im going to leave all that behind...
there, so much memories, that i have been through. 

place where i meet my BFF
place where i spend a lot of time with my friend.
place where i learn the mean of life.. 
place where i meet the person i adore.. Ooohh Myy!

but i will come back.. in a few more years.. 

wehh. lepas ni, takde lagi lepak di starbucks JJ Bukit Indah


no more lepak petang kat Istana Garden...

no more kacau - kacau orang dekat Danga Bay..


no more jalan-jalan cuci mata dekat Pasar Karat..


seriously.. banyak gila yang akan aku rindu kat JB ni.. sangat banyak... 

* im being too emotional. sebab lepas ni kalau balik pon, balik kluang.. tak blk jb da..






TEKAN INI ;-)

Friday, April 01, 2011

Nak... Tapi...

hello. hai.
Assalammualaikum..

Well, kalau anda-anda semua perasan, K da lama tak update blog kan.. haa.. sebabnya, takde mood. and tak de idea..  jadi, conclusion. tak update blog. 

Tapi at this moment, K rasa macam nak menulis, but then, tak tau apa yang nak di luahkan.. 
nak update pasal cerita-cerita yang K da janji nak buat tu, gambar belom edit lg. well mmg la malas sikit nak edit..
then, bila rasa nak bercerita.. mood pulak takde. yelah, sebab buat sementara ni duduk rumah teman ibu kan.. malas tu membuak-buak la.. malas nak update blog.. sebab rajin sangat buat keje rumah...
lepas tu kepala K ni macam serabot je kan. yelah... sebab.. after next week, everything gonna be different..

in terms of my life..sekarang ni kepala K memang serius tengah semak gila.. macam-macam K pikir.. sebab lepas ni, ill be continuing my journey of life... and now, im in a moment of deciding what is the best for me. what if i do this, what if i do that.. 
ahhh! totally sucks bile kepala serabot... 

i certainly not the kind of person that like to be in a decision making situation.. well, semua orang pon macam tu. siapa yang suka nak hidup dalam dilema kan... plus, i am  type of person who love to be happy.. tak kira la, at that moment i'm in big problem ke apa. the think is, i don't want people around me to feel what i feel... if i am sad, then only me know and feel it.. in other words, i don't like to be a burden to anybody other.
-
-
-
-
-
hah!

till then buddies!
toodles!




TEKAN INI ;-)