TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Monday, March 28, 2011

hello 
Assalammualaikum!

hari ni baru smpai mood rajin.. 
blog ni da beberapa hari ditinggalkan kan.. sebab K agak penat da agak kemalasan untuk mengupdate blog ni...
tp sekarang mood keRAJINan nye da sampai kembali..

sebenarnya dalam beberapa hari ni, K sebok memerapkan diri kat laman sesawang TONTON ni haaa.. ada la beberapa episod cerita yang tertinggal.. tu yang pegi cover balik tu...


heheehe.. nanti K sambung membebel lagi..
K tau banyak cerita-cerita lapuk yang K belum sempat nak update kan.. jangan risau akan di update, cuma lambat sikit je.. heheh


-
-
-
-
-
-

*p/s. projek PGS K masih berjalan lagi!! semakin bersemangat bila semakin kerap dapat jumpe MR.Eleven.. hehehe


ok guys!!

toodles!!


TEKAN INI ;-)

Wednesday, March 23, 2011

Cantik Luar @ Cantik Dalaman..?

hello! 
Assalammualaikum...

Cantik, ada yang kata cantik tu subjektif. Ada yang kata cantik tu macam gadis-gadis Miss Universe.. Kalau dah CANTIK untuk perempuan, untuk lelaki? Biar K letakkan KACAK untuk lelaki..

OK.. Bagi seorang lelaki normal, kalau di tanya 
"kalau nak cari pereampuan korang nak perempuan yang macam mana?"
jawapan KLISE yang akan kita dapat..
"well, aku nak cari yang baik, pandai amik hati, hormat orang tua, bla bla bla bla..(macam-macam kritirea yang akan keluarkan)... cantik tu pakej.. kalau dapat alhamdulillah la..."
ni jawapannya...

TAPI kenyataannya... Bila nak berkenalan.. Kalau nampak sekumpulan gadis-gadis, yang di cari mestilah yang paling CANTIK di dalam kumpulan gadis-gadis tu kan?
tipu kalau kata tak.. Paling tak pun, dia akan pandang yang sama padan dengan dia, sedangkan, dia tak tau yang die tu pun tak berapa nak kacak..
~~TEEEETTTTTT~~







NOW, let see, the other side, perempuan pula, ketika soalan yang sama di ajukan pada golongan wanita,
jawapan yang akan kita dapat juga KLISE.
"mestilah nak cari yang beriman, bertanggungjawab, hormat orang tua, terima keluarga, bla bla bla bla...(dan segala bagai kriteria lah).. hensem kacak tu no 2 la..."
kata nya...









KENYATAANNYA.. hah! yang ado!
bila berjalan nampak lelaki hensem siket.. hmm. mula la lagak cool.. malu-malu sikit, jalan control... tak yah la nak kata tak. memang akan ada terdetik macam tu..

well. the definition of Cantik itu sendiri tak jelas kan..

bak kata Mat Luthfi ni haa..


So, sekarang golongan lelaki dan perempuan dah sama.. cakap lain.. buat lain..
kita tak boleh nak pandang orang dari pada luaran je, dalaman pon kene tengok.. masa nak berkenalan, mungkin kita tengok dia cantik, tapi perangai dia belum tentu cantik.. 
Same goes to lelaki, kalau masa kita tengok dia, baru-baru nak kenal.. naaahh.. punya la baik, gentleman, tapi bila da lama-lama.. hah. amik kau.. tak sanggup nak hadap da..

Dalam dunia ni, takda manusia yang di lahirkan sempurna.. Allah tu maha kaya, maha adil... dia bagi semua sama..

OK untuk kenyataan-kenyataan di atas, K sedia maklum bukan semua orang macam tu...
Tapi, KEBANYAKKAN orang macam tu...


Jadi cuba anda fikir-fikirkan..

til then..

holai vua!!!




TEKAN INI ;-)

Tuesday, March 22, 2011

Hurt and Been Hurt by

Hello!!
Assalammualaikum.. 
Selamat pagi (when this entry was typed)

Going straight to the title of the entry.. suddenly i have a feeling that something is going wrong somewhere.. 
which is, i didn't know what and why is it about.. 

-
-
-
-
seriously.. no idea at all. 
is it i have make anyone HURT?
is it i have HURT someone heart?
is it i did something that HURT my friends?

i seriously don't know, what is it about..
i hope its just a feeling where people like me or anybody usually have.


but.. anyhow, if there anyone who read this entry.., is the person who have being hurt by me.. please..confront with me.. i don't mind.. seriously... just tell me the truth.. 
and i bet you know how to contact me.. just tell me and i will give you my own reason back and my thousand of apology..
* this is referring to anybody who feel hurt by me..



i am a person who hate to hurt a person.. so please people.. don't hurt anyone..
if you do so, you would want to think again, do you like to be hurt by anyone..

there is a quote that says...
" It only takes a second to HURT someone you love, but it takes years to heel"
so.. don't simply hurt people....



*this entry also is referring to me myself..
"K... Please don't hurt people..."

i know, someone out there, might say, and might be ask, what if.. 
"we didn't hurt people.. but people do hurt us??"



alright. for that... just make it simple like this..

the almighty know whose wrong and whose right.. Think it and take it positively.. I know its hard to take things easy.. because, me myself sometimes couldn't bare myself. but all you have to do is.. be a Lil bit patient.. sit back relax.. and think positively... find someone or some place where you can feel calm..

being HURT will make people go nut and insane...
there are some people who can't confront with those kind of situation will do something above the yellow line..



Wrapping up.. in order to HURT people around us, why don't we just keep it to ourself.. that much better will relieve ourself.. or just go and confront that person. have a good talk.. 

and for someone who have HURT any one... just go and say sorry to the person that you've hurt.. apologizing is the best cure.. 









TEKAN INI ;-)

Monday, March 21, 2011

Entry Special Untuk Orang Special! = Adik HENSEM ke?

hello 
Assalammualaikum.. 

So this are the last entry about SPECIAL PERSON ver. teman sepermainan .. huhu.. maknenya, lepas ni ade lagi entry untuk orang special.. but then.. version lain plak la kan.. 
ape, ingat lagu je ade banyak version.. ni entry pon ade banyak version jugak ok..!

Well this entry will goes to.. Mr Amirul Shahril Sabri haa... nama je da over the top dari kakak and abang dia kan.. hahaha...


ok. die adalah adek yang poyo macam abang. sebab, ye! dia anak pertama dari 3 orang adik-beradik. 2 lagi perempuan.. jadi, dia anak lelaki sulung dan anak lelaki tunggal.. Manja nya. ya ampun!! kekonon macho.. tak berapa nak nampak sangat manjanya.. tapi.. bile da duduk serumah.. well, kitorang cousin kan.. so pham-paham la.. haa.. habis semua, hilang macho die.. 

mirol@ sharel @ teyl ni, masih lagi belajar.. between 5 of us, die la yang paling bongsu..
As I said before, cousin-cousin i ni ada specialty masing-masing, including him.. 



see... nampak kan.. budak ni depan orang lain.. gile punye macho beb... depan kitorang. haha. hampeh! huhuhu..
so, ni sekarang ni da masok 4 kali da K ckp, if berminat, sila la click kat nama penuh dia tu..... K da bg link da.. 
and tambahan, dia ni pon K tak berapa sure sangat availability dia.. sbb nya, K da lama tak bergosip dgn dia.. plus.. dia sekarang da pandai nak berrahsia-rahsia bagai dgn akak-akak dia ni.. haih!

soo... ini la 4 cousin yang K selalu sebut-sebutkan... 4 ni yang terapat so far. seens we grow up together... umur dekat-dekat kan.. hehehe.... 

 we do love each other although we didn't show it yee.. 


this, entry will be the end of our version.. 
CHOP!! lepas ni ada lagi...
version adik-adik yang da membesar so called, our junior! huhuh..



till thenn.

 holai vua!!!!!!

TEKAN INI ;-)

Sunday, March 20, 2011

Awal Pagi Da Update Blog... Hebat..

Assalammualaikum... 
Selamat Pagi.(ini untuk yang baca sejerus selepas update ni)
hahaha.. cehh.. bajet noe.. kekonon nak bg tau korang semua yg K bangun pagi hari ini.. hahahaha..

OK... dengan semangat nya,K nak cerita la.. pasal planning K yang menjalan kan PGS..
ape tu?
PGS?? ?__?
Projek Gempur S...
S tu? stand for what?
S--M. haha
kome, pikir le sendiri ye..



K bersemangat waja sangat ni ada sebab.

sebab 1st nya.. 
da lama sangat berusaha untuk mensusutkan badan. (ceh.. taknak ngaku jugak! nak kurus sebenarnya) ibu pon da lama je mempokpekpokpek kat telinga ni... buat tu memang buat.. tapi buat main-main.. hari ni, diet.. besok melantak.. haih.. sampai bile pon tak kurus. 
so, kali ni macamda nekad sikit la.. akan berusaha sedaya upaya.. untuk menurunkan berat badan yang sedia ada berlebihan.



sebab 2nd...
haha.. semangat yang tiba-tiba melonjak-lonjak. tiap-tiap petang nampak Mr. Eleven pegi jogging keliling taman... Anyway.. setelah 2 tahun anda duduk di sini, baru ni la nak perasan keberadaan anda di sini.. gila tak? lantak pi la hangpa nak kata aku gedik ka apa ka.. aku pg jogging pagi.. dia petang.. tak kan terserempak pon.. kalau ter pon, sebab pg makan ka. apa ka.. da kata duduk satu taman.. satu lorong plak tu.. 

motif gmbar ni??-takde kene mengena pon-

tapi yang paling penting, K nak buat ni untuk kesihatan dan untuk diri sendiri.. takkan nak jadi tak sihat kan.. nak jaga kesihatan diri ni.. kang tak pasal-pasal muda-muda da sakit. sia-sia sudah..

hahaha.. till then!

holai vua!



TEKAN INI ;-)

Entry Special Untuk Orang Special! = Abang Tua Sebulan Je!

Soo... OK.. 
Assalammualaikum!

Welcome again ke entry special ni... haha.. kali ni.. K nak cerita pasal... The Boys! 
Mulakan dengan si tua sikit ni... 

who's that pokemon? hahaha

name given is  NASHRIQ HUSAINI .. baru sahaja menginjakkan kaki ke umur 21...  because.. he is just one month older then me.. hahaha....  and because of iwas born in january, so he is born in december.. technically, die secara rasminya, tuan setahun dari K.. 
as well as kakak dia K tak pernah lagi panggil kaka formally. die apatah lagi kan.. 
erk?? ABG NASHRIQ?? hah... tak terkeluar perkataan tu dari anak tekak.. hahaha

Aciq, Ariq @ SHREK ni masih lagi bergelar mahasiswa. dia dengan cousin dan kawan mungkin berbeza mungkin tak.. K tak berapa nak pasti sebab dia ni tak suke nak story mory kat kitorang.. kalau ada pon sikit-sikit je.. atas alasan apa.. tak tau.. 

if u all semua bijak bistari. mesti da dapat tangkap kan..
well.. yea.. dia adik kepada Nad..
but, kekadang dia nampak macam abang.. sebab pertama, dia lagi besar dari akak dia.. and, the second reason.. sebab dia anak lelaki sulung.. kekonon macam responsible siket la.. hahahaa




ok, again kepada gadis-gadis yang berminat.. or ada lelaki yang berminat nak kawan dengan dia, ouh.. tlg la cari sendiri @ tekan kat nama dia ok. K da link kan dkat FB die.
status die, K sendiri tak pasti.. sebab die ni bengong sikit.. kejap single kejap double.. kejap lagi single balik.

CUKUP.. jangan nak bg overdose punye cover pasal die pulak.. ada lagi seorang yang K nak story..
 tapi.. rasanya.. macam sambung besok kot.. 
sebab sekarang.. waktu dan detik upload nya entry ni.. mata da ngantok!

till then!!

holai vua!!!



TEKAN INI ;-)

Tiada Lagi (Stail Uncle Amy Search yer)

hello! 
assalammualaikum!
well doing there?

ok.. this time! secara rasminya.. K nak announce, yang from now on.. i will not be thinking anymore about  the person name MR.G... 
ahaa. why? its because.. i had made up my mind.. its for forever. there will be no more such a love feeling from me to him.. but if it does, maybe just a feeling for a friend, or just because, he is someone i has love before... 
TIADA LAGI CINTA...
that means no more love from me...
yeay! thats it..

finally! i can made up my mind..
from now onwards, what i need to think is, my future life of course.. with who (referring to a guy) it doesn't important. because i have more responsibility to be taken care... if the almighty said, its my time to have my man beside of me, then it will be...

choopp!!! itu tak bermakna K da taknak lelaki.. well, the fact women need a man, as well as a man need a women. tu K tak boleh nak sangkal.. tapi untuk menunggu seorang lelaki yang ada posibility untuk mempermainkan kita itu dinamakan USELESS!! K takkan bazirkan masa lagi.. 
lebih effisian kalau K jalankan segala niat yang tertangguh sebelum ni... 
(*cth, mcm janji nak update blog psal adik dan singapore dan cousin tersayang yang belom siap tu) 

hehehe.. sorry la kawan-kawan.. line internet yang agak bermasalah ni mengganggu kosentrasi saya la... 
tapi kejap lagi K janji.. K akan upload salah satu entry yang K da janji nak upload... 

till then!

holai vua!

chop! lagu ni untuk awak!
(from my fav group YAW!!!!)



TEKAN INI ;-)

Wednesday, March 16, 2011

Entry Special Untuk Orang Special! = Si Kakak yg awet muda!

yea!!! 
Tora datang lagi! hahaha

ok! blog pertama.. goes to, Miss Nadia Husaini cousin sayang yg kecil dan tampak muda, tetapi pada dasarnya..dia lah yang paling tua antara kami berlima! hahaha...



Kak Nad! (sebenarnya, K tak pernah panggil dia akak!) hehehe.. sorry! 
berusia 23 tahun pada ogos 2011... 
di besar dan di lahirkan di Kuala Lumpur.. erk?
anak perempuan sulung dan anak perempuan tunggal dalam keluarga.. ada 3 adik beradik.. dan kedua-dua adiknya lelaki! huhuhuhu


cehh! hamboi! ingat apa? nak buat dokumentari pasal hangpa ke? takde maknenye... 
nak ber cerita dengan begitu formal..
kepada orang-orang yang berminat.. sila la, korang add dia kat FB dia.. kalau dia nak lyn la..
hehehe... link dia kat nama atas... 




(ini bukan mak dia k.. ni auntie kami)


ok, K takkan beza-bezakan mereka berempat-empat. sebab K sayang sama rata.. sama banyak...
well they are all have their own ability... yang ni lebih tang tu.. yang sorang lagi lebih tang ni.. macam-macam.. walaupun mak dan ayah kitorang satu ibu dan abah.. tapi.. perangai dan tabiat nya.. lain-lain.. biasa la kan... lumrah.. huhuhuh.. cukup la cerita.. 


dua da lepas.. there 2 more to goes!
nanti-nanti yer!!


till then!!
holai vua!!




TEKAN INI ;-)

Entry Special Untuk Orang Special! = Kakak yg Kuat!

Tadaa!!!! 
Ini la dia..  entry entry special untuk orang-orang yang tersayang.. huhuhuh..

enrty pertama ni untuk orang yang request tu kan...
Miss Adila Ishak 


Berusia 22 tahun,tahun 2011 ni.. tapi belum sampai lagi.. tunggu bulan mei nanti..dia dilahirkan dan dibesarkan di JOHOR... anak jati kan.. dari emak dan ayah.. sampai la ke dia.. same goes to me la... dia masih belajar di UIA.. taking BEN.. tak tau tanya budak-budak uia k.
 she is my reference in everything... hahaha... tapi kekadang dia gila juga. huhuh.. 

my cousin is the 1st friend yang K ada.. they know everything in and out about me. well..i hate people yang cuba-cuba untuk mencederakan atau menyakitkan depa ni semua.. kalau hangpa berani.. mai la cuba!..

Adil ni, she is a very tough girl.. and she is not an easy kind of girl to get. datang la lelaki hensem tahap dewa pon.. kalau dia kata tak..maka tak la..! ahahaha.. so, nak cuba. pegi la try sendiri.. hihihi.. K tak promote cousin ok.. ingat dapat.. u have to better be a good guy, kalau nak ngorat cousin K.. hahahah...




well...  as for sesiapa yang tau kan.. haha.. K da tetapkan.. who ever pon, yang akan jadi my life partner, orang yang dapat title orang special ni, perlu approvekan kamu ye..
so... ATTENTION TO MR.PERFECT, MR.G... anda perlu melepasi mereka ya! hahaha..


2 done! 2 more to go.. guys! sabar k..


till then!!

holai vua!


TEKAN INI ;-)

Niat lain.. Tapi Lain Jadi...

Assalammualaikum!
Hello!! 
huhuhu... 

Tajuk entry yang berkenaan adalah kerana, K ni sebenarnya nak update blog pasal apa yang K da janji kan... tapi... atas sebab-sebab tertentu... K akan bercerita pasal cousin-cousin yang tersayang!!! (hahaha.. sebenarnya, cerita pasal ni di request! oleh seorang budak tak malu.! hahaha...jangan marah couzy!)

ok! entry nya akan di update kejap lagi! hihihi...





TEKAN INI ;-)

Tuesday, March 15, 2011

Sibuk yang Tak berapa nak Sibuk.

Hello...
Assalammualaikum!! 
huhuhuhu.. 

Apa ceritanye blog berhabuk, yg telah di tinggalkan lebih kurang seminggu lebih ni.. 
haa.. cita-cita sebenar si K ni nak meng-update blog dengan rajinnye, sewaktu ibu takda pergi umrah kan.. sebab apa? ---- sebab duduk rumah tak buat apa-apa... hehehe...

Tapi, niat-niat tersebut telah terbantut kerana K telah didatangi oleh kerja-kerja sementara yang baru dan projek-projek terbengkalai telah dijalankan semula.. hehehehe....
ha! lagi satu sebab, line internet kat rumah K ni tetibe buat hal.. da berapa ratus ribu kali encik-encik dan cik-cik dari TM Center tu call nak tanya pasal line yang dorang sendiri rosakkan... heheheheh....

Internet ni, di katakan agak lembab gara-gara gangguan akibat dari bencana yang menimpa Jepun.. (cehhh... ade kene mengena ke?) tak pe laa.. sabar banyak-banyak ye K.. heheh.. 

Ok.. antara projek terbengkalai yang kembali berjalan... haa..
K kembali berjalan-jalan dan berhibur bersama besties K yg sangat lama tak habiskan masa bersama... tapi dapat jumpa seorang je.... 

siapa lagi kalau bukan si Iela Dalila hehehe...

hehe.. gambar tak banyak. sebab, kitorang ni kekonon berlakon jadi budak da matang sangat kan... jarang da keluar amik-amik gambar.. unless.. kalau semua ada.. baru gila!

then, K juga sibuk memenuhi segala undangan dan jemputan untuk majlis kahwin dan berhibur.... 

K merayap sampai ke KL.. al maklumlah.. Mrs. Ibu takda.. Panjang sikit la langkahnya ye.. hhaha... Ampun Ibu... 

Ok. gambar tak berapa nak banyak sangat.. Sebab K belum upload gambar-gambar dari Gadget sayang.. So kalau anda-anda semua nak tengok.. sila la menjengah ke FB K sebab ada je, kengkawan yg da upload kan.. hehehehe...


*chooopp!!! wadepekk!!! lupe laa.. wa da janji wa nak cerita story morry pasal wa pegi USS hari tu... ok fine.. jap lagi da ade mood sikit, wa update k.. 
sorry haa!!!

haa!! nah.. hadiah minta maaf... 


tgk gambar dulu ok. cerita.. akan di update dalam masa terdekat! cube sedaya upaya ni!


till then!!!
holai vua!



TEKAN INI ;-)

Wednesday, March 09, 2011

Cerita Seminggu: EP1

K kembali lagi! yeay!

hahaha.
ok, K nak cerita yg 1st psal apeerk? hmm.. haa.. psal.. K get chillin dgn BESTIESyg gile best da havoc tahap tak tahan la.. hahahah

Well, sebab ape si Macek ni ade kat sini? sudah tentu laa.. Sebab die mmg suke datang JB jumpe kami.. hehehe... 


aktiviti malam ni, ktorang keluar dan hang out dengan Abg aka Boyfee Syg si Macek ni... huhu..
 conclusion ntok malam tu.. ktorang mmg have fun sgt-sgt la.. terbaik dari ladang! hahaha..


L ni untuk LOSER yg sebok membebel pasal kitorang.. you just never will stop talking bout our happiness cause you just can never see everybody else happy like you.. huhuhu...
-
-
-
-
-
BTW, kitorang pg makan, tengok wayang dan lepak chill.. huhuhuhhuhu..




for more picture... 
you guys can just click HERE!

till the next one..!
holai vua!!!



TEKAN INI ;-)