TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Tuesday, February 22, 2011

Perlu ke Drama Queen?

hello!
huhu. 
right, hari ni K nak membebel act sebenarnye nak membincangkan pasal tajuk yg kat atas tu kan..
well i have been looking or actually observing this issue da lame gile! this thing, always happen kat University or College or mana-mana pon institusi pengajian.. well i understand. bile kite berpindah ke tempat baru semua bertukar kan.. dan something yg akan ikot bertukar jugak adalah attitude kite.. itu sangat obvious ! 
kenape? haha.. sebab, kita jumpa kawan baru. pergaulan baru. tempat baru. cara baru. pokok pangkalnya.. semua perkara baru-baru belaka yg akan kita jumpa... haa ni la yg dikatakan cultural shock! ala-ala mcm kene panah petir.. terus sot kepala nyer..



haa.. kan. so, bila terjadinya CS ni, maka wujud la DQ... kenape lagi di tanye? hah... meh K tolong jawab kan... 
alright 1st is of course.. perasaan jeles.. ok. takde siapa pon yg takkan tak jeles, tgk someone yg perfect berkeliaran di sekitar.. perfect yg di maksudkan adalah, cantik, kaya, manis, baik, dan sbg.. kirenye. kalau normal guy nmpak die,
 guy tu akan cakap "kalau la die ni girlfriend aku..... n blablabla".. 
kerana nafsu yg nah, setinggi gunung everest tu. mereka-mereka yg tak berapa nak perfect pon nak gak merasa jdkan diri ni satu perhatian. atau bahasa sekarang nak diri ni jadi HOT STUFF la..  
gara-gara nafsu nak jd HOTSTUFF da mengelegak macam air yg tengah masak tunggu nak hangus.. mereka akan cuba melakukan sesuatu yg boleh menarik perhatian.. contohnya, die akan berpakaian secara hot ataupon mengikut aliran zaman la katenya. 
let say, 
- orang pakai bag prada. yg miss tak mampu  aka  drama queen wannabe ni pon nak jugak pakai kan. bli yg gred AAA pon jadila.. orang bukan tau.. 
- die akan berlagak gile punya hot! walaupon sebenarnye, yg ADO! hahaa...



well.. kalau kite search kat wiktionary pon.. it tell us that drama queen is a person who behaves and speaks in an overly dramatic manner so as to garner attention. kan. nmpak tak..


ok. ladies.. girl! please la.. kite tak perlu laa mcm tuh.. we just be what we are.. takyah la nak dramatic sgt.. kalau teringin sangat nak jd drama queen sgt.. haa. pg jd cam erra fazira ke, fazura ke.. da tentu la drama queen tu.. pelakon kan.. bukan takat drama queen.. film queen pon boleh dik! hahahahaha...


blair waldrof - she is an icon of a drama queen.. well.. die lain.. da tentu arah la die berlakon.. then kalau pon die ni drama queen, die btol-btol cantek, die btol-btol kaya, die btol-btol hot stuff.. hahaha ok.. blair waldrof ni.. tgk dalam GG(GossipGirl) pon kite da taw kan.. 


kim kardashian. well.. ramai sgt orang yg nak jd mcm KK.. haa.. tp K tak nak jd cam KK. tak mendatangkan untung... hahah tu K punya opinion laa..
yg lain taktaw..


bukan ashley tisdale.. tapi sharpay evans.. watak yg di bawa dalam HSM.. nmpak kan. 


ok la..well.. from what i can see, sekarang ni, terlalu ramai yg nak jd Drama Queen... as K ckp tadi. tak payah la nak jd orang lain.. kita jadi apa yg kita da jadi.. kalau nak berubah. berubah la kearah kebaikan. kearah yg lebih baik.. jgn la nak ikot orang.. buat apa yg kita mampu... 


kata K JANGAN NAK JADI PLASTIK SGT LA!!! sebab plastik ni bukan selalu boleh guna.. sekarang pon orang da tak pkai plastik. nak elakkan kemusnahan alam.. hahahahaha...


so.. think of it ya!


holai vua!


TEKAN INI ;-)

No comments:

Post a Comment