TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Sunday, February 27, 2011

Give Away Pula!! - ♥ dilawi♥giveaway ♥ -

heelloo!!

tadi join contest... sekarang join GA plak..
1st time ni join give away...

ni give away dari pada die
senang je.. bukan susah pon..



  • Follow blog dila♥awi

  • Letak baner kat post entry dengan sidebar, ♥ dilawi♥giveaway ♥

  • pastu tag dua orang sahabat handai...

  • kali ni..

  • nak tag...

  • Miss iela! lagi

  • dan...

  • adek ku syg... Kecil! 

  • jadi. ayuh la anda semua join...



  • toodles!!





  • TEKAN INI ;-)

    Contest Kedua... - SAYA DAN GADGET.

    helloo!

    Kali ni K nak join contest yg telah di taggy oleh my macek syg.... 
    naahh
    ini di antara contest yg menarik minat K untuk join. hehehe...


    sebab ape K minat nak join. sebab contest ni dgn gadjet!!
    huhuhuhuh

    and the picture that i will pick up one.. is!!!
    -
    -
    -
    -
    -


    JYEAH!!! me with mr.N3K... hahahaha... bukan nek ok.. tp Nikon D3000.. huhuhuu.... terbaik wokkk! tu family gua punya! hahaha....
    nanti gua nak tibai 1 lagi..
    angkat nikonD7000 plak.. hahaha... nak siap dgn lens 18-200 dgn macro lens skali. huhuh...

    gua memang gile gadjet der!

    time kasih Macek Yaya.. sebb tagkan sye! 
    untuk contest ni..
    K akan tag  
    miss Iela..

    till then!! holai vua!!





    TEKAN INI ;-)

    Pengaruh Besar Bhai!

    hello.. assalammualaikum....
    as anda boleh baca, ini adalah blog kedua yg di update dalam hari ini, sejak yg terakhir pg tadi.. CHOP! tengahari sebenarnye. 

    so, seen a few days ago. K ashik sgt menonton vblog-vblog yg best2 belaka.. heba' sokmo la... wait... am i being redundant here? yes!  OMJ! 
    sbb K da cerita psal Vblog dekat blog yg pagi tadi.. OK..! tengah hari...

    so then... 
    Vblog.. die ade lah videoblog.. . and those vblog can be made by anyone. huhuhuhu.. 
    well. so far..im so attracted with this 3 people. which is the were sooooooo guuuddd!!! 

    he is good!! wait.. if u guys watch his video... it contains alot of good information.. yes he do sometimes be sarcastic but... his actually telling the truth.. don't believe it? u better watch it... 

    she is ssoooo awesome!! she is so hilarious.. it doesn't matter what other said.. some girls might said that she is soo gedik! yoo over nyer perempuan ni and anything else.. but for me.. its her way to express her feeling ya. if you dont like it.. then, dont watch it..

    he is adorable.. hahah... this guy doesn't have a blog.. but ya. he has make a great video.. every each of his video has their own message. 

    alright this 3 person has teach me and make me thing about every each topic they have been discuss. they have their own way to express what they think. they have their own personality. 
    and as i adore them so much, i also like her..

     she is a teacher, and she has been kick from the school because of what she did.. but as what as i can see, she just do what she like.. 

    all of this person never disturb anyone.. all they did is just having fun.. telling everybody what they feel. if doing that is  considered by annoying, then don't watch it. as for me.. i love them all and if they were in front of me, i would like to give them all a standing ovation... 

    this is what i feel.. and what i think. u guys can watch them all, and do comment bout them.. just in case u don't like them.. then, don't watch ok..

    *p/s: dont judge them by their looks, judge them by what they do. u may think what ever you think. 

    till then!! holai vua!!!




    TEKAN INI ;-)

    Saturday, February 26, 2011

    Budak Batak

    heeey heey heey...
    bunyi da cam lagu yg si laili tgh dgr ...hahaa.. mcm la korg taw lgu ape kan..

    heyyt...  jgn buat spekulasi yg K akan bercerita pasal manusia sekeliling ye. budak batak yg di maksudkan adalah...
    -
    -
    -
    -
    -
    ye.. tepat diri sendiri...

    why am i saying this thing to myself?
    haha.. sebab si K ni sekarang tgh batak gile Bab1.. 

    pertama nye.. K sedang sangat batak dengan software yg baru didapatkan semula.. 
    Adobe Photoshop CS4 dan CS5. bru dapat k!.. sebab sebelum ni da ade.. tp ilang, gara-gara lappy sayang di format... so bile da dapat..boleh la buat header yg merepek mcm kat atas tu kan. hahaha... hamek kaw! huduh kan.. taw daa..
    hahaha K memang seorang yg suke buat benda yg simple jadi semak...

    kedua nye... sangat batak dengan si weng ni
    sorry sis!  u rawk doe!
    die sgt cool,chill dan hebat! yeah man!
    kenape K suke die? sbb she brave to express what she think.. hhahah.. and yet.. die punye lengok British English was superb! serious best! 
    K is someone who love that stail of english.. best gile doe.. huhuhu...
    korang try la chek it out die ni..


    tu jee..

    till then..

    holaivua!


    TEKAN INI ;-)

    Friday, February 25, 2011

    Outdoor Blogging!

    hello!!
    assalammualaikum..
    huhuhu.. 

    baca entry tu pon da bleh agak kan.. kalau korang sume tak bleh nak agak jugak.. 
    haaa... meh K habaq mai..
     kali ni K online dan menghupdate blog ni dekat McD Tampoi, Johor Bahru.. hehehe.... 
    sebabnye.. melayan kengkawan membuat assignment..  
    masuk hari ni da hari kedua K dengan dorang... sementara ade mase ni kan.. lyn la.. kang K da g jauh da tak pat nak lepak cam ni da kan.. hehehe...




    ha ni la muke orang yg takde keje sambil bosan menunggu xtension smpai.. haha.. plug ade 1. lappy ade 6.. hangpa habaq mai.. camno nak cas? hahaa..


    orite.. til then... holai vua!
    -
    -
    -
    -
    -
    -


    TEKAN INI ;-)

    Tuesday, February 22, 2011

    Perlu ke Drama Queen?

    hello!
    huhu. 
    right, hari ni K nak membebel act sebenarnye nak membincangkan pasal tajuk yg kat atas tu kan..
    well i have been looking or actually observing this issue da lame gile! this thing, always happen kat University or College or mana-mana pon institusi pengajian.. well i understand. bile kite berpindah ke tempat baru semua bertukar kan.. dan something yg akan ikot bertukar jugak adalah attitude kite.. itu sangat obvious ! 
    kenape? haha.. sebab, kita jumpa kawan baru. pergaulan baru. tempat baru. cara baru. pokok pangkalnya.. semua perkara baru-baru belaka yg akan kita jumpa... haa ni la yg dikatakan cultural shock! ala-ala mcm kene panah petir.. terus sot kepala nyer..



    haa.. kan. so, bila terjadinya CS ni, maka wujud la DQ... kenape lagi di tanye? hah... meh K tolong jawab kan... 
    alright 1st is of course.. perasaan jeles.. ok. takde siapa pon yg takkan tak jeles, tgk someone yg perfect berkeliaran di sekitar.. perfect yg di maksudkan adalah, cantik, kaya, manis, baik, dan sbg.. kirenye. kalau normal guy nmpak die,
     guy tu akan cakap "kalau la die ni girlfriend aku..... n blablabla".. 
    kerana nafsu yg nah, setinggi gunung everest tu. mereka-mereka yg tak berapa nak perfect pon nak gak merasa jdkan diri ni satu perhatian. atau bahasa sekarang nak diri ni jadi HOT STUFF la..  
    gara-gara nafsu nak jd HOTSTUFF da mengelegak macam air yg tengah masak tunggu nak hangus.. mereka akan cuba melakukan sesuatu yg boleh menarik perhatian.. contohnya, die akan berpakaian secara hot ataupon mengikut aliran zaman la katenya. 
    let say, 
    - orang pakai bag prada. yg miss tak mampu  aka  drama queen wannabe ni pon nak jugak pakai kan. bli yg gred AAA pon jadila.. orang bukan tau.. 
    - die akan berlagak gile punya hot! walaupon sebenarnye, yg ADO! hahaa...



    well.. kalau kite search kat wiktionary pon.. it tell us that drama queen is a person who behaves and speaks in an overly dramatic manner so as to garner attention. kan. nmpak tak..


    ok. ladies.. girl! please la.. kite tak perlu laa mcm tuh.. we just be what we are.. takyah la nak dramatic sgt.. kalau teringin sangat nak jd drama queen sgt.. haa. pg jd cam erra fazira ke, fazura ke.. da tentu la drama queen tu.. pelakon kan.. bukan takat drama queen.. film queen pon boleh dik! hahahahaha...


    blair waldrof - she is an icon of a drama queen.. well.. die lain.. da tentu arah la die berlakon.. then kalau pon die ni drama queen, die btol-btol cantek, die btol-btol kaya, die btol-btol hot stuff.. hahaha ok.. blair waldrof ni.. tgk dalam GG(GossipGirl) pon kite da taw kan.. 


    kim kardashian. well.. ramai sgt orang yg nak jd mcm KK.. haa.. tp K tak nak jd cam KK. tak mendatangkan untung... hahah tu K punya opinion laa..
    yg lain taktaw..


    bukan ashley tisdale.. tapi sharpay evans.. watak yg di bawa dalam HSM.. nmpak kan. 


    ok la..well.. from what i can see, sekarang ni, terlalu ramai yg nak jd Drama Queen... as K ckp tadi. tak payah la nak jd orang lain.. kita jadi apa yg kita da jadi.. kalau nak berubah. berubah la kearah kebaikan. kearah yg lebih baik.. jgn la nak ikot orang.. buat apa yg kita mampu... 


    kata K JANGAN NAK JADI PLASTIK SGT LA!!! sebab plastik ni bukan selalu boleh guna.. sekarang pon orang da tak pkai plastik. nak elakkan kemusnahan alam.. hahahahaha...


    so.. think of it ya!


    holai vua!


    TEKAN INI ;-)

    Monday, February 21, 2011

    Are You OK?

    helloo!!
    ok. nak cerita direct... terus dari skrim lappy @ dektop anda! 

    haih! u.. are u ok...? 
    ok fine.. i am a person yg sgt caring! wah.. (msuk bakol, sendiri angkat kan)..Well.. mmg agak penyayang la kan.. hahah.. i dont care bout what people say.

    sebenarnye.. yg betul nye.. En.L hilang.. 
    bukan la hilang yg kene culik ke MIA ke kan.. 
    kata mySissy, En.L tgh ade mslh, personal problem.. so i dont want to bother him. let him take his time. just im hoping and praying that u are ok.. be strong of anything that happen....  just go and find place for you to lean on, and a shoulder to cry on.. its ok to let go of your ego sometimes, it doesn't mean you are a loser.. 
    you are a matured guy... so, take a good care of your self yaa.. 
    take care En.L... 


    ok, enough then psal En.L

    this is bout me.. this is just me.. K selalu menyarankan semua orang-orang sekeliling, supaya berfikiran positif.. dan pikir baik dan buruk.. apa pon.. kene balancekan positif tu dgn yg negatif.. 
    tp K sendiri personaly, seorang yg negatif ion die 70% manakala positif ion bru ade 30%.. dalam hal-hal tertentu.. terutamanya.. dalam isu-isu hati dan perasaan ke bunga-bunga cinta ke kan.. hahaha.... kesian btol kan... 
    tp K tak suke sebenarnye ade pemikiran yg mcm ni.. letih. yela.. bile kite da pikir mcm-mcm, kepala mula serabot.. hati plak,mula la semak samun.. payah betol...


    haa.. macam ni kan tak cool... 
    so now. K kene la natural kan balik perasaan ni.. stabilize kan blk.. K selalu akan ade org-org sekeliling ntok bg semangat... terima kasih kawan-kawan... hehehe....

    sooo. budies..! 

    holai vua!!

    TEKAN INI ;-)

    Thursday, February 17, 2011

    Si Bertuah

    Hello..
    assalammualaikum!
    knok!knok!knok!

    cerita lama yg da lapuk, kali ni K nak renew balik.. sbb post yg Lapuk lg Lama tu, da pon di Lenyap kan... 

    yg di maksud kan dgn bertuah sudah tentu maknanya Lucky wich is = to L...
    so motif sebenar.. nak cerita pasal En.L... 
    tapi jgn nak melatah sgt ye wahai pen STALKER! die hanya seorang kawan yg berjantina Lelaki yg baru saya kenal... perhatian HANYA KAWAN.. untuk ada satu ikatan special ooohh! mustahil... hatiku bukan hardisk yg dgn mudahnya bolah di format! so.. Masih lg berhubung dgn Mr.G seperti biasa.. 

    ok. En. L adalah kawan kepada coursemate K yg juga seorang kakak kepada K.. perkenalan, bukan di aturkan oleh kakak tadi. tp atas hasil usaha En.L sendiri.. Opps! tidak bermakna die berminat dgn K.. sbb kami belom pernah bersua muka (mak aih, bahasa old skool doe) apatah lg bertentang mata kan.. hahaha... 
    sesi suai kenal agak tragis la kan.. sebabnye, si K ni amat la pengganas org nye.. 1st time En.L text.. die da kne tembak pkai bazuka! nasib baik tak mati.. 2nd time die text, hampir nak kene tembak.. tp die da pakai yield awal-awal da..
    hihihihi...(gambar hiasan semata-mata)

    then, oleh kerana dia da pkai yield.. tak kene lar satu peluru berpandu yg terlepas tu... Ktorg berkenalan dan berborak baik.. ok laa.. his kindda funny person. but as usual. K kan psychotic! he tried to hide his problem, with his joke.. well done bro! u are a good actor.. hahaha...  die berpangkat seorang abg tetapi die tidak seperti abg... sebab die gila! sgt! hahaha... best laa.. seronok la kenal die. hehe..(intonasi bapak nganjing) 
    -
    -
    -
    -
    -
    -

    OK la.. cam ni.. berkawan tak salah kan.. K mm g suke berkawan.. sbb mcm-mcm attitude K dapat kenal.. heheh.. but yet.. buddies mesti tertanya-tanya.. abes MR.G and MR.Perfect cam ner? 
    -
    -
    -
    -
    *MR.G.. saya still sayang awak.. sampai awak benci saya...
    *MR.PERFECT yang berada jauh di negara org...i still cant find a person that can take the title i given to you... 


    da! jgn nak jiwang sangat la.. cek ni memang loklaq sikit naa...
    hahaha....
    so... till then!


    holai vua!!



    TEKAN INI ;-)

    Aktiviti Melayan Kerenah Adik Tercinta!

    helloo!! 
    hii

    seens sekarang ni K belom beberapa busy.. so, bila duduk kat rumah ni, K semakin rajin berjalan-jalan.. al maklum, da memang kaki jalan.. tak reti dok rumah.. hahaha.. keje ngan ayah.. jadinye, K la bos kan.. hahahahaahha

    so, nak di jadikan cerita.. bila takde kawan yg nak di ajak keluar... Adek Tunjang la yg menjadi mangsa... chop! sebenarnye,  yg jadi mangsa die... yela melayan ke sana ke mari..
    huhuhu.. tak pe la dik..
    nasib bek sorang je adek lelaki.. tu la the one and only waris lelaki yg K ade selain uncle M.. huhuhu... 
     nak di jadikan blog.. K melayan la bdk Tunjang ni haa... sebok nak buat rambut.. tak padan sekolah lagi.. da nak berfesyen-fesyen.. taknak kalah! nak cutting korea jugak.. haa.. nasib baik, akak-akak die mmg gile korea! jadi la rambut mcm TOP... warne je tak sme...


    haa.. nmpak tu.. ni tgh proses penstailan.. da Hemsem da ! huhuh

    habis akak die kene ketok dgn si Tunjang ni.. haih!
    ni bru adek yg lelaki.. blom adek yg perempuan.. adus! 

    hahahaha.. holai vua!!!



    TEKAN INI ;-)

    Wednesday, February 16, 2011

    Hamek kaw setepek!!

    hello!!!!
    assalammualaikum!


    ok.. tetibe je K teringat hari tu time tgh drive.. tetibe dpat text msg dr seorg hamba allah ni kan..  die kate dgr Hot.FM sekarang! and yet. K mmg tgh dgr stesen tu pon.. dgr-dgr je lagu ROSSA - KUMENUNGGU..
    -
    -
    -
    -
    KETEPEK!!! nahhhh!!! 
    mse dgr tak rse ape lg.. biase-biase je.. ooo.. ok fine.. dalam ati kate, best ni kalau dapat nyanyi acoustic.. jap lg da bace lirik die.. haaa... kene lagi!


    Ketepeeekkkkk!!!!  
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    haa.. lagu ni sgt mengenakan saya ye! amek kaw! setepek.! 
    bermakna yg sgt mendalam ye! huh!!!



    nah! lirik nya! sila la..

    ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
    tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
    ku kan selalu di sini untuk menunggumu

    cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
    saat kau telah tak bersama kekasihmu
    ku lakukan semua agar kau cintaiku

    reff:
    haruskah ku bilang cinta
    hati senang namun bimbang
    ada cemburu juga rindu
    ku tetap menunggu

    haruskah ku bilang cinta
    hati senang namun bimbang
    dan kau sudah ada yang punya
    ku tetap menunggu

    datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
    saat kau sadar betapa ku cintaimu
    ku akan selalu setia tuk menunggumu


    haruskah ku bilang cinta
    hati senang namun bimbang
    ada cemburu dan juga rindu
    dan aku tetap menunggu

    haruskah ku bilang cinta
    hati senang namun bimbang
    dan kau sudah ada yang punya
    ku tetap menunggu

    (aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
    (aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
    ku tetap menunggu

    holai vua!


    TEKAN INI ;-)

    Tuesday, February 15, 2011

    Gambar Wedding..

    hello...
    assalammualaikum semua!
    kembali sekali lagi..

    haa.. ni K nak tunjuk gambar... 
    -
    -
    -
    -
    -
    gambar wedding ABG AID...Bride side ceremony


    ni adek kepada pengantin lelaki.. Kak Ija.. hahah.. dia da ade seorang baby boy.. huhuh

    ehem-ehem...  K mesti la ade kan... hahahaha

    the couzens!! tp ni hanya 1/3 yg ade... yg len tak bergambar sgt pon. then, tak ramai pon yg join...
     the aunties! ehhh chop.. ade sorg ana sedara tersesat kat situ... kak lin! haih! nak jadi aunty jugak ke..?


     this one haa.. ni la emak pengantin lelaki... dan 3 anak dara nya... tp yg hujung skali tuh da jd mak baby..


    ni la die.. even hujan pon.. semua nya tetap berjalan... nice n sweet walaupon tak berapa selesa sebab basah.. hihihi...




    yg niii... GROOM's side Ceremony plak..
    at my sweet little hometown.. kat muar!









    jgn gegatal tangan nak copy erk... akibat dari kemalasan mau meng edit... nak tgk bnyk lg.. jemput la singgah ke FB K.. huhuhu...

    till then.. 

    holai vua!






    TEKAN INI ;-)

    2 Hari yang Indah Menjadi Driver! DAY 2...

    Knok3! 
    Assalammualaikum!
    hello!! and hai! 

    ok.. setelah beberapa hari dan sekian lama.. haha.(ceh! takde lama manapon)
    ni nak hubdate cerita lama ni.. da janji pon kan... orang melayu pegang pada janji ye dok..
    hahahah

    ok, cerita hari ke-2 menjadi driver ni.. 
    hari kedua takde lar ke mane sgt.. sebab pepagi lg da hujan.. dan atas sebab balik homestay tu pkol 4 pagi, jadinye... K,A,N,A,N semua bangun lambat.... hahha.. tapi serius.. tak terasa pon lambat nye.. sebab rasa mcm bru pukol 7.. padahal da pkol 10 da... yela mana tak.. hujan lebat, da tuh hamek kaw, pakcik-makcik dan pengantin tengah bersidang...

    anyways, time wedding rumah kak Teza.. things supposedly be nice and sweet memories for them.. tp sebaliknye pula.. sebab hujan.. but yet.. still nice la.. abg aid n kak teza sgt-sgt la sweet...! 

    kak teza ade reason sendiri kenapa taknak buat dkat dewan.. so let her be.. jgn nak ngutuk sgt.... die bahagia...

    gmbar akan di upload di blog akan datang...

    till now.. 
    holai vua!!


    TEKAN INI ;-)

    Monday, February 14, 2011

    Vunerable! Gile!

    Assalammualaikum..
    helloo!
    wahai pembelog sekalian semesta...! 
    ampun ye.. sbb da lama tak update ini blog... 

    ok, ketika belog ni sedang di taip-taipkan, dalam hati ni mcm ade ombak yang besar-besar tu.. nasib baik tak tsunami.. dalam kepala pulak, mcm ade sarang labah-labah yang bersepah.. 
    SERABOT

    ini, bukan gara-gara menjadi single. sebab itu yg K pilih.. tp akibat daripada memikirkan tentang seseorang.. dan orang-orang tertentu... 
    hoi. kekadang penat kot, pikir pasal perasaan.. 
    tp buat masa sekarang ni ape yg boleh K terjemahkan.. 


    haa.. ini je lar yang mampu. cerita mmg banyak sangat nak cerita kat korang semua... 
    tunggu je lar tajok-tajok entry akn datang.. 

    BerJIMBA dgn si kecil-kecil...

    3 hari bergumbira bersama...

    dan sambungan cerita wedding!


    sehingga itu..
    jumpa lagi nanti..

    holai vua!



    TEKAN INI ;-)

    Tuesday, February 08, 2011

    2 Hari yang Indah Menjadi Driver! DAY 1..

    hello!!
    Assalammualaikum semua. selamat kembali ke rancangan merapek bersama K!
    (ye die sedang berangan menjadi pengacara! jadahnye!)

    hahaha.. 
    ok, kejadian kehilangan mood dan seni menulis yg berlaku adalah akibat daripada si Ged2 K ni agak busy bercuti bersama Couzen yg dicintai.. haah! bercuti sangat. sebenarnya, ktorg da lama tak spend time.. And yet, kerana ada nya wedding Abg Aid n Kak Teza. kami berjaya berkumpul.. huhuhu

    so wedding sebelah pihak perempuan(kerana abg sedara K yg lelaki ye) rumah kak Teza, di JB. jadinya couzen-couzen kesayangan ni telah menziarah, Kotaraya JB yg agak best ni! hahha... tapi, malangnya. setibanya dorg kat sini. hujan pon tiba tanpa henti.. sampai la dorg blk KL blk.. takde rezeki dorg ntok lepak chill tepi laut mcm K slalu buat.. 

    but yet.. taknak mengecewakan.. K bawak jugak jalan-jalan g makan dan minum di sekitar JB..  even tak brapa nak enjoy and tak leh nak pg tempat-tempat tertentu.. ktorg have fun jugak... tp K rase, cam nak soh mereka-mereka ni dtg lagi skali. and K bwk g jalan and lepak best-best punya... 

    ni kat kedai poster fav K.. coz, K suke kumpol poster.. tapi mereka-mereka ni borong habis poster Korea! huhuhu...

    berjalan-jalan lakat KSL yg bru bukak kat JB ni.. sale CNY kan... haha... tak bli ape pon... 

    lepas amek bdk touching sorg ni.. ktorg jejalan..then lepak kat Singgah Selalu yg fofular di kalangan pelancong sume kan.... 


    pastu.ktorg g menonton wyg.. haha.. secara tidak di rancang... 




    last thing yg ktorg buat untuk 1st day ni.. ktorg pg makan n lepak kat mamak... haahaha. pas tuh tros balik and tido. sbb bsok da nak g anta penganti da kan...


    cerita yg best ntok hari hantar pengantin.. haaa.. tunggu erk...

    TEKAN INI ;-)