TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Friday, January 28, 2011

Sehari Di KAYANGAN

heeelllo! 
hai kawan-kawan... 

penah tak korang rase, korang berada di kayangan... atau erti kata lainnye, perasaan yg korang rasa  bahagia sesangat... 
ataupon, korang bermimpi nak jadi dan hidup ala-ala kerabat di raja. [huh? ade kene mengena ke dengan cerita K ni?] takde kene mengena pon sebenarnye..

this thing just happen to me a few days before. i felt like i was in the sky playing with the cloud 9. huhuh...  
sebenarnye dan sepatutnya, perasaan ni da lama di buang. dan da buang pon.. cume tak salah kalau kekadang nak rasa bahagia dan gumbira kan.. OK. kalau da msuk feelin-feelin ni mesti lar cerita psal Mr.G kan.. huhuhuh..
thanks to Mr.G sebab nak jugak ajak K keluar.. huhuh... yeay this time lain siket dari yg lain.. ktorg keluar and spend our precious time together.. ktorang keluar sebab that maybe our last meet, which i hope not.. sebab tak puas kot spend time dengan die.. nak jumpe lagi... nak spend time lg.. PLEASE!! hhuhuhu [gedik care die] 
keluar ni pon kekonon nyer hope dapat hadiah Bday yg special.. haa.. amek kau. nak sgt hadiah special dari die kan... haa.... mmg cukup2 special die bg... hadiah ape tak leh bg tau.. shut! simpanan peribadi sendiri...


ni bukan pasal nak cerita psal KHUNTORIA tau.. tp K&G ade sikit stail mcm Khun Oppa n Vic Unni [btw, dorg cute mcm kitorg. kan wak kan...]


time ktorg keluar tu, ade beberapa soalan cepucemas yg die tanye. die mmg suke pelik-pelik ni kan.. huhu
 im going to answer it here k.
sila high light yer!


- K sayang die sangat-sangat. and i never can get u out of my mind.tak kira la kuat mana pon K cube. But, selagi we are not together, i cant said yg u are the one for me k.although i hope u are the one.


- yes i miss you each and every second when we are not connected.. rindu gile boleh tak! i miss you a lot.. 


- sebenarnya, hadiah yg K nak bukan je something yg boleh keep me thinking of you, but. the only thing that i want is YOU.. i want U. cause i love u.






opp..! cukup.. tak bleh nak cerita lebih-lebih pasal Mr. G... sebab kalau die baca blog ni nanti die perasan lebih.. die kan stalker saya.. tp ayat mahal tak da juai kat kedai punya
"bukan stalker, tp caring" 
hahahaha.. kelakar lar ayat u... huhuuhuhu..






hey, act. i should be forgetting him... ok, relax, jgn risau. aku da tak sedih-sedih lg da.. penah dengar lagu Alyah, yg Tak Mungkin Kerna Sayang kan. haa.. tak mukin sebab sayang, cuma kadang-kadang aku terkenang.. 
i will go away from him soon. n i hope me and him will get our own space after this. 


ok! cukup pasal Mr.G and Miss K.






end of story..


toodle everyone!!!!


TEKAN INI ;-)

Thursday, January 27, 2011

Cerita Birthday : 3rd Day.... Berjimba! Bersantai! dan Berhibur!! hahaha

yeeee!! cerita ke tiga!


sambungan cerita psal malam hari kedua, atas sebab-sebab tertentu, kami tak lepak malam tu.. K trus jer blk rumah. 


so. ke esokkan harinye.. Macek YAYA pepagi lg da call da kejot soh bgn.. K pon dengan mamai semamai nya, bgn mandi siap2 dan keluar.. semua aktiviti tersebut makan masa smpai pkul 3 kott!! hahaha.. sebenarnye sambung tidur balik lepas yaya call.. agak-agak jenuh gak la die call dan text nak kejut K nyer pasal..


then, lepas je diorang siap buat rambut, kami pun keluar... nak tawu sape dorg-dorg uh.. 
nah!


sorry gelap. tak nampak sgt.. haa ni la.. ni yg 3 org free hair ni la yg bru kluar dri salon..
K n Kucing tak buat pon..


lepas dorg da siap-siap.. lagi sehari K lepak ke CS.. yes mmg da muak pon sebenarnye.. nak buat mcm mana kan.. tuh jer tmpat yg senang nak lepak chill..
akhirnya.. dapat jugak makan kek kat SR.. haa.. pada hari last ni.. K tak keluar kan duet lansung.. semua di sponsor ye.. huhuh
   lepas ktorg da pusing CS tu, dengan kebuntuan. tak tawu nak pg mana.. ktorng pg sekodeng mama n papa glider... hhuhuhu.. dorg tgh memancing, tuh yg ktorg dok melepak kat situ.. 



lepas lepak kat situ pg mkn kat SS.. then smbung lepak lg. borak-borak.. gelak-gelak..smpai ngantuk!

walaupon mcm bosan jer. tp ktorg have fun! gelak sane sini... huhuh.. best taw sebenarnye!!




thanks alot ntok hari yg happy....




die bukan tutup muka sebab malu... tapi sebab silau yer...




ni kereta hak milik my twin... kami kembar.. kereta pon same kan... color jer lain.. heee.... thanks twins...




thanks alot erk MACEK YAYA!!!
SAYANG KAW SAMPAI MATI!!
love u more then him!


buat masa ni tuh jer lar kisah K dan sambutan birthday yg berhari-hari...


act.. bnyak bende lg nak K terjemahka.. cume tak sempat sebab bnyk sgt.. 
tp korg chillex jerk.. lepak.. ty ade time K merapek lg... haaa.. dan ade cerita psal Mr.G saya... sabar ye.. spe Mr.G tuh.. nanti K cerita... huhuhuhuhu..


till then!!
holai vua!!!!





TEKAN INI ;-)

Cerita Birthday : 2nd Day... Happy Happy Happy Shopping!!

hello haaii!
cerita bersambung lagi.. huhuh.... 

second day di hari jadi K.. ATTENTION! K bg cuti kepada seluruh rakyat jelata yer! mmg mcm ni tetiap tahun. haha.. ceh!1 ala-ala, anak raja gitu.. [huh! ingat kaw sape..! suke hati nak bg cuti! cuti sebab thaipusam jer pon sebenarnyer]
ok..let say this, mmg every year pun akan dapat cuti sehari lepas K punye birthday.due to the Thaipusam celebration is just a day after my birthday.. huhuhu.. so mmg akan ramai la yang ajak kluar the day after my birthday... ni juga salah satu sebab kenapa K nye birthday di sambut lambat dan banyak-banyak kali..

soo.. 20 january ni, i hang out with my beutiful cute n kecik sister IMK n boyfee syg die tuh EM n one of my brother AY haa.. dgn mereka bertiga!
gila kaw!! gelak tak abis-abis! 
pastuh di kerjakan habis.. budak-budak ni nak membeli belah.. jalan jalan la lagi di sekitar CS yg kekonon hot kan.. pergi ke giordano pulak tuh. mak aih.. bergetar ye jiwa dan raga.. n finally K keluar bersama sehelai cardigan Giord... huuhu.

Ni la adek cute miut sye!!! nme die Fatin Naimah Nasir.(sile ketik di name die yer.) tp kat blog ni K panggil di IMK
tp. pada spe yg berkenan.. sorry! she taken for the time being n hopefully forever.


tu-tu.. bju merah tu, boyfee die la... 

jejalan, gelak-gelak... nyanyi-nyanyi [dalam kereta je] pastuh g makan...
kami melantak bershisha di danga bay.. ahahah.. tempat-tempat klise di JB kan.. hahaha... best gak.. best sebab bersama mereka-mereka... huhuhuh..


tp, chop! gmbar AY takde,sebab tak sempat nak cilok.. heee... 


kate si IMK gulagilakausuka... haa.. cam tuh la kot.. huhuhuhuuhuh


tgk tuh muke cari gadoh si EM [ape lu adek?]


tepat pukul 9.. henfon berbunyi lagu KAUAKU, maknenye.... Macek YAYA call!! huhuhu... taw ape die kate...


[sambil menjerit] "MACEK!!AKU KAT JB"
[k kate] "what the??????"
-
-
-
-
-
blablabla... huhuhuhu...
die da smpai Jb untung berlepakking.. sebab die simpati dgr K tak dpat mkn kek mse birthday sendiri...  huhuhhuhu...


nah tgk gmbar dulu.. cerita pasal Macek YAYA nanti kite story mory on the 3rd day..


ni budak ged2 tuh..


huhuhuhhuh.... 


[p/s: cerita da di pendek2 kan ye.. bnyak sgt story mory nyer]
holai vua!!




TEKAN INI ;-)

Wednesday, January 26, 2011

Cerita Birthday : 1st Day.... Nikmatnya!!

Al-kisah..


tepat pkul 12am 19 January 2011, umur K pon da 21. huhu. umur yg da mencapai tahap yg di gelar remaja dewasa.. hah! hamek kaw!! da tua kak!
huhuhu! hari ni adalah hari menuntut segala janji. daripada insan sekeliling yg disayangi. 
sooo... jadinyer.. untuk menghilangkan rasa kempunan ni, K telah di belanja makan kat SeoulGarden yg sedap tuh!! sebab da lama sangat mengidam! bestt!!!
bashta!!!!!
(akhirnya!! dpat makan stail KhunToria.. da 3 lama kott tak mkn kat sini)


lepas pg Seoul Garden, pg jenjalan kat CS aka City Square yg paling hot kat JB ni,(cehhh, padahal da bosan gile) da puas merayap..
then, 
i get a call from my Twin... huhuh.. tak aspect pon die akan smpai on that day... tp best gile kot! seronok sgt!!!
haa.. nak tgk my twin!! 
 Miss Bel
haa... jgn terkezooot!! K ade kembar.. nme die B!! huuhuhu....
so, then i just spend my night with her... 
pot pet pet.. sbb da lama tak jumpe kan..
huhuuh... 
nice one...


n yet Cerita Birthday ni tak abis kat sni! tunggu yer!!


till then...


holai vua!

TEKAN INI ;-)

Tuesday, January 25, 2011

Cerita Birthday : 21 years! Hari kebebasan

hellooo....

lihat pada tajuk dan enry yg sebelom ini...haaaa, da pasti korang tau kan.. Im 21 now! huhuhuhu... org semua kata, bila da 21 tuh.. kunci kebebasan kita da dapat.. semua ygkita buat lepas ni adalah di bawah tangungjawab kita, bukan lg tanggungjawab ibu dan ayah....Tp oleh kerana K ni anak sulung, + apa yg jadi dengan K lg bebaru ni, so, kunci tu, bru dapat separuh jer.. separuh lg di simpan..

takpe lah, yg penting K tau ape yg K buat sekarang kan..
huhu.. 

so, for this beautiful day. i would like to thank, all my friend 
thanks to all the people that wish me on the day..
thanks to the one who bring me out on the day.
thanks to anybody and everybody..

ok, even there no such an xtra special.. but still i have a great time. sape penah dapat sambutan birthday 3 hari berturut-turut.
aaa..
(act, ni gmbar on the 3rd day yer..)

miss K la..
So kejap lg akan adalah 3 lagi entry, tentang ke 3-3 hari tersebut. sabar yer..
huhuhuhuh.....
till then! 
-
-
-
-
-
holai vua!

TEKAN INI ;-)

Sunday, January 23, 2011

FFUHHH FUHHHH!!

hello! hai! assalammualaikum!
anyong!
hamek kau. semua keluar... 

ye kawan-kawan, tajuk entry ni, tidak ada kene mengena dengan cerita Fuhh! yg si kacak Awal Ashaari jd hos tu.. Tujuan sebenar untuk menghalau habuk-habuk degil, yg melekat di sekitar ruang legar K ni. da lama tak update kan.. ini semua, gara-gara, keluar berhari-harian, belibur dan "berjimba-ayat adek K".. Cerita tu, akan di update tidak lama lagi yar!

anyway, setelah berhibernasi, K da kembali normal, dan mengharapkan keadaan berjalan lancar da baik.. hihihi.. sebab hidup perlu diteruskan.. Umur da bertambah ye.. K sekarang da jadi remaja dewasa.. K perlu lebih matang bukan.. hmmm

wahai ruang legar yg da berhabuk.. 
Fuhhh!Fuhh!! 
Fuhhhhhhh!! 
HAAAAA Fuhhhh!!!!!!!
-
-
-
-
-
-
haa.. da bersih sikit da...
banyak sangat nampaknya expresi yg perlu K interpretasikan.. 
tp mood untuk meninggalkan coretan belom tiba lg.. dan nmpaknya masa telah cemburu.. 
K perlu bersiap untuk pulang ke Bandar metropolus sekarang..


sooo
till then..
bubye!!!
holai vua!!!

TEKAN INI ;-)

Saturday, January 15, 2011

Hello!!
mood masih, akan dan sentiasa mencintai korea!
hahaha...

ok, sebenar nye mood tgh tak betol. Bru habis stalker FB org... tgk gmbr member-member lama... macam-macam ada.. ada suprise party.. ade prank party.. best-best!! best sgt!!
ok fine! tipu.. im jelous.... tgk org dapat suprise party dr BFF & BFS.. Apakan daya. BFS pon takde.. (BFS BoyFriendSayang) mimpi jer lar.. supaya ada org nak buat birthday party kan.. hahaha... yelah.. mmg mimpi pon kan.... berangan je lebih!perasan..!

spe la nak buat untuk kau.... huh! 
ehh..kenapa aku emosi di dini hari ni? adakah tanda-tanda perubahan hormon dalam badan? maknanye da nak tua? atau bahasa yg lebih sedap di dgr, nak meningkat makin matang? hmmm... adoi! relax la.... chilll....
and, kenapa la.. kali ni aku berangan nak bukan-bukan ni..?
siap buat wishlist lg.rujuk entri ini berangan tak habis!
hahaha..ntah-ntah, ni laa... birthday last aku kott...
iya lah... kita tak tau bile kite nak pergi ark?
hmmmm... doakan jer lah yer...

till then..!
holai vua!!!
TEKAN INI ;-)

Tuesday, January 11, 2011

Sad But Happy!

anyong!
haa.. seperti yg buddies2 sekalian sedang lihat. 
blog ni telah di kemas kini.. tp still in construction lg... yela..

act K nak share something.. untok korg cuci-cuci hati dan cuci mata... 

Video Wedding KAK KEMA & ABG HAKIM.

well. mase wed ni, K unable to attend sebab tarikh clash dgn tarikh final paper and MUET. so, tak dapat la nak dtg.. and masa tuh.. sedih gile kot.. couzy semua ada kat kajang this is the first time i couldn't attend it. even da janji dgn kak kema, sbb masa engaged pon tak dtg jugak. 
SOBSOB100000x..
(mse ni, Mr.i yg jdi mangse, kene layan saye ni yg mengarok-ngarok nak pg jugak... huhuhuhu. kesian die tak pasal-pasal)

so kak kema sorry.. i dont know how to tebus balik.. tp, as i imagine, your wedding would be the so nice and sweet.. siap main lepas-lepas merpati lg kan..
huhuuhuhuu.....

well budd!
enjoy!
holai vua!


TEKAN INI ;-)

Monday, January 10, 2011

Blog Under Construction!!

anyong!
hello! hai.! ape khabar.? ahaha

seperti tajuk entry K, blog ni sebenarnya akan ada pengubah suaian sikit.. haa..
tgh-tgh musim tak de keje ni.. sementara menunggu bulan february, (saje lar nak ckp yg bulan feb nanti da start blaja balk..)
so blog ni akan di ubah suai. dan di hias-hias bg menarik sedikit..
umur da nak masok 21..beberapahari lg. so blog kene la matang sikit ye tak.. 
hahahaha..
blog ni akan kekal dgn warna ke OREN-ORENan die.. sbb tuan tanah kedaung
ni
suke sangat dengan warna oren yer... 
peduli ape.. !
hahaha.. sambil-sambil sedang cuba merompak idea dari blogger-blogger lain.. kata nak naek kan traffic.. so kene larompak idea dan tutorial dri blog-blog orang lain.. huhuhuhu...
haa.. blog -blog utama yg akan di sergah mesti la blog 

huhuhu... name da tukar ye kak.. heee..~~

blog besties sye yg tersayang....

sebab die punye blog cantek dan hebat!! huhuhu


so, to all blogger harap maklum la if buat sementara ni blog ni nampak hodoh... hee.. 
harapannya kerja pembikinan blog ni cepat la siap.. tp kalau sumber-sumber software tuh lmbat menghadirkan diri. sorry la.. amek masa sikit.. heee.. sabar yer..

till then.... 
holai vua...

TEKAN INI ;-)

Bebelan

Anyong!!
ahhaa..
hari ni. K nak membebel tak tentu arah. sebabnye. sedang di landa kegilaan.. 
BTW, pd readers yg sedang baca blog ni. Lgu yg sedang berkumandang ni best kan.. haaa. tawu da...  tajok lgu die I Can't from 2PM. bukan je sebab yg nyanyi lagu ni 2Pm, tapi lagu ni mmg best n meaningfull.. nak tau. pg check meaning die kat google keh..huuhuhu..
and for "awak" kalau la awak bukak dan bace, lagu ni bukan ntok awak taw.. tp sbb sy suka lagu ni.. lagu ntok awak da di delete atas sebab tertentu..
..
well.. so,K tak taw nak ckp ape sebenarnya, tp nak update blog jugak. selain membuat blog walking, kepala ni laju berfikir cam ne erk, nak bg ramai followers n nak naekkan traffic.. seronok jer tgk blog-blog org lain yg da ramai-ramai followers tuh. ade yg siap da ber puluh ribu tau... nampak sgt la aku nyer bebelan ni jrg di baca kan.. hahah. tak pe. 
usaha lebih sikit..
Fighting..!! huhuu
... 
sebagai penghilang kebosanan. sila menjamah mata korg dengan beberapa keping hasil imaginasi K yg da lame terperap dalam hard disk lappy ni..


-
-
-
-
-

erk.. alamak..line buat hal.. gmbr-gmbr tersebut tak boleh nak di muat naikkan.. jadinye... next time lar yer...
sorry budd!


holai vua!

TEKAN INI ;-)

Saturday, January 08, 2011

Wish LIST!!

Anyong!
huhuhu. 
mood: bahagia berada di bulan JANUARY!
hehehehe... sebab, bulan JAN ni lah aku di lahirkan di dunia.. beberapa hari jer lg dari waktu blog ni ditulis,aku akan cukup umur.. common!! 21 babes! wuuhhuuu. new part of life will began. 
so.. bile tarikh keramat tu semakin menghampiri, dengan mood gedik-gedik gaban ni, nak lar membuat wishlist.. huuu.
haaa. ingat org sambut krimas jer ade wish list ke. 

sooo.. sila la amek perhatian kepada sesiapa yang berkenaan... 

FIRST thing yg paling di kehendaki.. 
ya.. ini dia NIKON D7000. barang pertama yang paling dikehendaki. nak die bersama dengan pembantunya, lens 18-200, speed light. haa.. mmg terbaek. ok, i need this bukan sebab aku nak show kat semua orang ataupon jalan-jalan pegi bandar bawak slr kekonon aku budak photography.  hello tak main stakat nak berlagak ada slr sebiji. ni sebab, aku mmg minat untuk mengambil gmbr. dunia aku penuh dengan imaginasi-imaginasi pelik. 

SECOND wish. 
Sebiji Iphone 4
&
 Sebiji Blackberry Bold 9700 white
  
ha.. kalau boleh mmg nak kedua-dua mereka ini... tamak gile kan.. hahah.. peduli ape! nak jugak.. tp kenape aku gile sgt dengan benda ni.? 
sebab utama nak blackberry ni, adalah kerana, aku mmg da lame mengidap nak pkai BB, then sekarang makin membuak-buak sebab, my lovely cousins mostly da pkai BB so snang la nak BBM. kan.. 
sebab nak IPHONE4 plak, itu gadget paling terulung skali dalam abad ini. bagi seorang yg begitu mengilai gadget, benda-benda ni wajib ada kot.. tapi if tak berkemampuan takpe la nak buat mcm mane,tak de rezeki. 
then, kenapa perlu putih? haa.. senang. sebab hitam da common.. putih kan SE skit.. hahahaha

ok-ok.! the THIRD item is..
dan ini
mereka berdua adalah adik beradik. yg atas tu,si abang.. IPOD TOUCH 4th edition.
yg bawah pula, si kakak.. I PAD 3G
hhaa. kedua-duanya saya nak.... gile demanding siot minah ni.. biar la.. zaman da moden beb... kita kene serba lengkap.. hahahh...

chop. blom abes lg..
yg berikutnye 4th..
ok... encik tali ni, da lama menjadi idaman kalbu.. lama da lama gila kott teringin nak memiliki sebijik gitar.. haahaha.. patut nye die jd 1st wishlist td, tapi oleh kerana peredaran zaman dan waktu.. gadget-gadget lain di utamakan dulu... huhuu.

ok, yg ni boleh la di katakan last 
si COMEL SUGAR GLIDER... 
siap da ready name lagi tau. yg ni..law org tak bg. dengan rela hati nye, aku akan beli sendiri..
sbb die sangat comel.. tp if ade org-org pemurah dan penyayang nak belikan, ill accept it with an open heart.. ceeewah! perasan!

well, after all my wish list mostly nak benda-benda gadget kan. i admit, i am a gadget person.. Sangat-sangat gilekan benda-benda macam ni... memiliki gadget2 mcm ni adalah satu perasaan yg tak dapat di tandingi kebahagiaannya. wah! ayat.. passion beb.. passion..
tercabar kott if tgk org sekeliling ada benda-benda ni, kita tak da.. 

ok, wish list ni tak lar bermakna korg kene bagi benda-benda ni jer. im just telling what the thing i love most.. kaau ada yg bermurah hati nak bg pon ape salahnye.. kalau takde. takpe.. its ok. 
me myself pon sedang merajinkan diri mengumpul duit ntok dapatkan benda-benda most wanted ni... huhuuh..

till then.. holai vua!!

TEKAN INI ;-)