TweetTweet!

Follow LisaMokhtar on Twitter

PENTAFSIR DUNIAKU

Monday, December 27, 2010

Siapa K.

AnYong!! Chingu!!
tajuk entry, cukup untuk menerangkan,
bahawa sanya, K akan bercerita tentang diri sendiri, selalunya orang cerita di awal blog kan. kelainan siki lar kan, setelah bertahun memiliki blog ni.
ok. 1990 i been born in the early month of the year, di lahirkan dalam keadaan keluarga yang biasa-biasa jer. tak kaya. boleh la nak hidup. dengan ayah yang bekerja, sebab aku anak pertama, aku merasa pahit getir ayah cari duit nak jaga keluarga. well said, my dad is a hero to me, semua orang pon akan cakap cam tu. yer.. ayah adalah lelaki paling gentleman.
ibu, setegas-tegas dia, aku tahu ada kelembutan dalam hatinya. dia juga mempunyai sebab untuk setiap apa yang dia lakukan. walaupun cara dia, sukar untuk kami bertiga(adik beradik aku) terima,tapi dia melakukan apa yang terbaik untuk menjadikan anaknya manusia berguna.
dia keras di luar, tapi dalamannya lain. keras-keras kerak nasi.

aku seorang kanak-kanak biasa jer. kebijaksaan pon biasa-biasa. lepas aku dapat 2 adik kandung, kehidupan beransur senang, ayah memulakan bisnes sendiri. ibu pon sama. bisnes ibu mul dari tudung periuk jer, pekerjanya, aku da ayah.
ayah, bisnes mula dengan menumpang lesen orang, dan tumpang ofis orang ntok di jadikan ofisnya.

sekarang menjelang 2011. 
ibu mempunyai kilang sendiri, pekerja sendiri, duit sendiri, nama sendiri. kini, dia seorang usahawan berjaya dan aku akan berusaha untuk menbuat bisnes nya sebuah empayar yang die miliki. dia masih ingin meneruskan dengan kesederhanaan. 
ayah, ofis sendiri, kereta sendiri, apa lagi. kini dia memiliki pekerja sendiri. kesenangan melimpah ruah. 
tapi kami tak dibiasakan dan tak dibenarkan untuk perasan diri macam anak orang kaya. sebab apa yang selalu di pesan,
IBU & AYAH YANG KAYA. BUKAN KORANG.
jadi in order nak terus hidup begini, kam adek beradik kene lar ade usaha sendiri. aku da serik dengan kebodohan dan kekalahan. kali ni aku akan bangun semula untuk membela nasib adek-adek ku dan meneruskan apa yang ayah dan ibu mulakan.
 till then..

holai vua!
TEKAN INI ;-)

Adeiy!!!

AnYong!!
Bersiaplah.. haa.. tora dtg lg...
Si K ni merepek lagi...
wait.. ok, sebenarnya tak tawu lar cam ner erk.. hati ni tetibe rase sayu jer.
haa.. sebenarnye lagi, hati rasa cam tuh sebab melayan lagu-lagu korea yang mengasyikkan.. uuuuuu....
then, mula lar berangan-angan. one day. ill be there, in that place, where i begin my new life. with my own bared hand and feet. i will stand for myself...
(tuh dia.. da kuar da)
yep.. seeing all the people around me grows up with their passion to live, go with the flow, do what they want. i feel that i have and i must do what i want to right? so is now time for me to put up something on my mind. i must get it one day. 
menjejakkan kaki ke tahun yang baru. kali ni aku bernafas dgn sepenuh azam yang baru dan kehidupan yang baru. 
cerita lama sila masuk ke recycle bin. termasuk lar "AWAK" tuh. akan juga ku transferkan ke recycle bin. teruskan hidup kaw dengan bahagia. 
tentang aku pula. aku akan terus mengalir dan bergerak mengikut arus dan arah aku sendiri. wajib untuk aku arah kan kemana nakhoda ku akan berlayar.
dengan bantuan yang "SATU" diatas, aku mengharap petunjuk.
benar kata ramai, hidup kita, kita  la yang tentukan.
orang maju kita mesti lebih.
akan aku pegang itu mulai kini.

TEKAN INI ;-)

Saturday, December 25, 2010

Contest O Contest!!

Anyong!!
heyyaw Budd!
hmm.. semenjak bermenjak- menjak ni ka.. ade lar dua tiga sahabat blogger + besties sendiri telah meLINKkan nama I di blog mereka-mereka tersebut.. 
Kamsammida...
And so.. untuk saya melihat, mengapakah merak berdua ni dgn baik hati meLINKkan name saya, sye pon tekan di name orang cute tuh...
OOOOOOOOOOOOO
rupenya. diorang ni telah menyertai beberapa contest. 
Cik Imm die da msok Contest 
haa... blog die mmg sgt kemas... mungkin sebab die rajin mengemas rumah kott.. huhuhu.. anyway GUDLUCK chuck... 
heee... anda-anda  yang membace ini, sila lar tekan di name CIK IMM kat atas yg warne purple-purple tuh...

CIK YAYA sahabat baik saye pula da join contest ni
Opps.. yg dalam gmbr tu, bkn CIK YAYA.. ni penganjur contest ni if not mistaken. haa.. die mmg lyk kott nak join contest ni.. haa.. agak muslimah kan.. tak caye gilar survey-survey check tgk blog die.. huhuhu

tp.. nmpaknye saye masih blom berkesempatan nak join. sebab mungkin contest tu cam tak berapa nak kene. heee... takpe, len kali law ade contest-contest yang menarik nanti saya join lg yer.. heee

sooo... till then..
holai vua!!


TEKAN INI ;-)

Thursday, December 23, 2010

Salah Ke?????

AnYong!chingu!
hahah. masih dalam mood korea yer..

topic. SALAH KE MENJADI GENTLEMAN?
ok. seperti status yg bru K update di fb tadi, antara sebab kenapa perempuan malaysia lambat kahwin dan memilih dalam mencari pasangan adalah kerana, 
di Malaysia, semakin berkurangan nisbah lelaki yg gentleman. kemudian timbul lagi persoalan, kenapa perempuan perlu demanding nak seorang lelaki yang gentleman? 
ok. lelaki gentleman. gentleman itu sendiri maksudnya lelaki yang berbudi pekerti atau maksud sebenar dalam kamus dewan, lelaki beradab sopan,berbudi bahasa. atau anda boleh rujuk di WIKITWIKIT
GENTLEMAN = BUDIMAN
masalah yg ditimbulkan oleh seorang buddies di kedai cd tadi, kalau lelaki ni jadi gentleman, nanti orang sekeliling akan mengata, contohnye:
"hek ele, mamat tu.. nak tarik-tarik kerusi ntok awek, awek die tade tangan ape?"
"poyo lar. macam die sorang ade awek..!"
"konon hensem lar! ingat awek die cantek sgt?"
ok.! fine. soalan di atas ^ yg warne biru ni.. bukan sahaja di keluarkan dari kaum adam.. tapi, kaum wanita pon. common guys, salah ke nak jadi gentleman? 
lelaki perlu dan harus gentleman..
sebagai orang melayu, yang lebih di kenali dengan adap sopan santun dan budaya yang baik, kita perlu lebih maju dari orang putih.. tak kisah lar negara mana.. lelaki korea pon same, british man, yang penting bukan lelaki malaysia lar... 
sorry to say guys, bkn lar maksud K yg lelaki malaysia tak de lansung yg gentleman.. tapi kurang.
seperti apa yg my besties comment kat fb tadi, lelaki BUDIMAN, kalau orang perempuan jatuh, die akan tolong, tapi lelaki malaysia zaman sekarang, kita jatuh kene gelak? hah! what the ????
bergaduh, kene maki, kene pukul.. lelaki BUDIMAN tak kan lakukan keganasan terhadap kaum wanita..
lelaki gentleman tak perlulah nak pkai sampai macam ni sekali
cukup sekadar ala kadar.. 
well, wanita malaysia ni tak la demanding sangat. just ikot kemampuan kita.. PERLU jd GENTLEMAN tapi ala kadar.
tak perlu lar sampai nak naik tangga pon nak kene dukung ke ape... 
cukup sekadar rasa di hormati dan di sayangi, dilindungi.



BTW, jadi gentleman bukan depan girlfriend jer, atau depan bakal bapak mentua, jadi gentleman dekat mana-mana, depan siapa-siapa... 
sebab.. tak salah pon jadi LELAKI BUDIMAN..
wahai lelaki-lelaki, biar la orang nak kata. yg penting kita tak buat benda salah pun....
 so guys.. think of it k...

till then..
holai vua!
chao!!

TEKAN INI ;-)

Thursday, December 16, 2010

Eye Water.. :-0

An Yung!!

huhuhu.. saye da gile..well.. da dua minggu neyh asyik tgk drama korea, mood pon da tunggang terbalik. hehehe. 
well bk ape, drama korea is not like malaysian drama ouh, its different, yelah..
let say kite tgk cite melayu, well, rasenyer semua orang da boleh agak ape ending cerita tuh kan.Yelah antara faktor yg jadikan kite mcm tuh, sbb kite ni org malaysia, jdnye kite tawu lar mentality org kite, tak gitu? huhu.. 
tp im not saying that i will stop loving malaysian drama.. sokong masih diteruskan... woootwooot!!!
cume nyer, selain dari drama-drama malaysian and hollywood, ade sedikit perasa tambahan. KOREAN. 
da lame da sebenarnye mengikuti,cume belom giler mcm my sa chon and dongseng. hmmm..ok, agak gile jugak, tapi diorang lagi and lebih gile keyh!

haa. panjang punye menjelasan, sebenarnye, nak cerita, im a fanatic for korean drama BOF ( BOYS OVER FLOWER )...*common cerite ni best giler ok!
haa... nmpak tak da la hensem-hensem belaka, kacak pulak, kaya lagi,dalam cerita ni lar.
(opps, yg paling tinggi tuh, yg rambut mcm maggi tuh jgn suke erk.. die saye punye)
haaa... blom abes lg, tp ni da msok kali ke brape ulang tonton cerita ni pon tak tau, sbb da bnyak kali sgt ulang tonton nye. 
yg pelik nyer, cam ner ntah i still can cried for it. smpai tersedu-sedu beb! hahaha. tak leh tahan lar.. anak Uncle M ni layan drama pon boleyh menangis! ape lar... 
sampaikan sanggup ni meletakkan syarat, pada sesiapa yg bakal memiliki hati ini, HARUSla menonton cerita ini, kalau taknak. well, saya perlu berfikir berkali-kali tentang awak.

well. cerita ni bgos kott! sebab, semua elemen-elemen penting ada dalam cerita ni, PERSAHABATAN, KELUARGA, PERCINTAAN, KEHIDUPAN.
hmm.. thats why la cerita ni bgus. 

ok, tak perlu la rasanya, ntok i bg tau jalan cerita ni kan.. nak tahu, google sendiri, tak puas?
nak tgk, haa... lepas baca blog ni, pg kedai cd ke dvd ke, tp seeloknya, pergila ke kedai speedy ke music valley ke. haa. mintak kat abg tuh ckap cam ni, 
"bang, semalam saya baca blog, die kata cerita BOF tuh best, ade lg tak dvd die?"
(*oleh kerana cerita ni da lama keluar, so tkot da abes)
kalau poket macam bocor sikit bru beli yg cetak rompak k?! kalau tak bocor beli lar yg original macam saye! nanti dapat free poster besar gabak dengan alas tetikus yg cantek gmbar abg-abg ensem kat atas neyh! huhuhu

oke!
daa!!
holai vua!!
ooppss* gamsahamnida!!
TEKAN INI ;-)

Sunday, December 12, 2010

Requestment..!

olla!!
yep. ok, sebenarnye, dr 2 hari lepas nak update blog, sbb ada blogger yg telah meminta i untuk membuat tutorial. nak soh ajar cam ner nak letak lagu kan. hmm.. 
ok, act, im not so terror nak hias-hias blog ni. coz selama ni if ade kerajinan bru lar i edit.. law tak. MMG TAK LA! hahaha
slalunyer my buddies MACEK YAYA . yg akan ajar yer. siap call ni. bkn maen lg. tak pun i sndri akn buat blog walking ntok cari tutorial yg di selit-selitkan di blog blogger sekalian.!
huhuuhuhu.. antara tenaga pengajar yg lain of course lar blog KAK INTAN kite yg kecil molek neyh. huhu.. so ms OLD FRIEND. tgk2 lar kat blog kak intan ni, die ade ajar kite macam-macam cara ntok hias-hias blog, supaya jadi cantik! huhuh


semoga berjaya..


opps* kak intan n macek yaya, sorry tak mintak permission ntok link kan blog korang erk!
heeee~~~


daa...
holai vua!

TEKAN INI ;-)

Untitled~~

hey there dear bud!
hmm.. after a few days.. im trying to releasing the tension in my mind.
oke, pd yg tahu tu tau la ape mslah yg aku ade sekarang, pd yg tak tau tu.. tak pe, jgn serabotkan kepale korg dgn mslh aku keyh... 
bukan apa, tak nak korg risau jerk.. (eceh, mcm lar aku ni penting ntok korg kan) aku perlu masa dan aku perlu berfikir secara rasionalis. masa depan aku, aku yg tentukan. Bkn org lain. pendapat dan idea penting. 
terima kasih kepada semua pusat rujukan yg selama ni aku rujuk. terutamanya my endless HERO. ayah!ME PAPITO. terima kasih yer.. kerana sudi menerima segala kerenah akk. then, to my dearest couzy! adiel, kaw bnyak sgt da ajar aku macam-macam dan bagi aku nasihat. thanks couz! nad pun cam tu jugak, kaw slalu happy kan aku bg lupe pkir psal mslh kan.
then my little sister yg tak berapa nak cute tuh sbb die cantek mcm kakak die jer. kaw bnyak tlg aku mek. kaw kecik tp otak n mulot godang! hahahaha...
and yet of course to all my besties.. yg kat jb and yg kat kluang juga. 
FIKEDAN-ape pun org ckp psal kite, kite jer yg knal kawan kita kan?hmmm friend forever CHIQAs!


Act, this blog bkn untuk ape pon, just ntok aku luahkan isi hati aku yg tgh serabot berfikir.. apa yg aku fikirkan, tunggu aku da ready nanti aku cerita ok?


till then, daa!!!
holai vua!

TEKAN INI ;-)

Saturday, December 04, 2010

Die Bukan Untuk Aku!

Hola Me Amigo!
hahah... hey budd!

nmpak tajok entry ni? haa...
kan da janji hari tu this blog will be again about a movie..
haa... pg kedai DVD, ckp kat dorg 
"abg nak bli dvd cerita SHE'S OUT OF MY LEAGUE kwn sy sruh beli.. die kate cerita tuh best"
n if abg tuh mrh.. meyh sini! 
huhuhu



here.. you guys have to watch this movie.. it really will change your perception..



plus the hero and heroin is such an adorable one.. see.... how cute they are!! hmmm.


hahaha.. have a great movie!! daaa

holai vua!

TEKAN INI ;-)

Thursday, December 02, 2010

HUH!!

hello buddy!

currently im not in a good mood.. because for now, im going to be really really harsh! 
ARGHH!!! damn it.. i hate it when i become mad because i will be so so rude! 
and yes! damn rude!! get me DAMN RUDE!!!  
estupido!estupido!babo!!babo!!babo!!!
(feel like i wanna shout it out loud!)

hey! you fellas who talk shit bout me! you now what.. you can just do what ever you want. say what ever you like! coz, i dont event care bout that.. u didnt give me money for living! u dont give me food for life! so what! u can just talk shit bcoz u dont know how to think like a normal person! u dont even think that each person who live on the earth have they own problem! then.. go to hell with your damn shit! i cant stand it anymore! i said it before! i can be really harsh.. n dont even try to mess up with me..
u got the wrong person shit! huh! 

hey! as a human being cant u think properly that everybody have their own problems.. easy to said but hard to stand on it u see... 
do u think everybody have a good and happy life like u?? HELL no! damn it!! if everybody is happy then the world will always be in peace! understand? damn it! common be a matured person lar...  think like a good one.. dont u have a brain? oohh GOD!! PLEASE HELP TIHS PERSON!

so, for anybody who wanna talk shit bout me.. be my pleasure.. 
'TERIMA KASIH SEBAB BAGI AKU PAHALA KAW, BTW AMEK DOSA KAW PLAK'
and buat lar berbakol-bakol lg.. aku tak kesah! 

daaa!! 
holai vua!!!

*(this is specially dedicated to anybody who talk SHIT and RUBBISH bout me.! u dont know me enough.! think bout it!)
TEKAN INI ;-)

Monday, November 29, 2010

GILLETTE, SCHICK

hoihoihoi!!

hey bud! ape di atas.. well, well, well.. its holiday right.  so maknenye , bile time holiday, its time for a rest,chillex time and excitment. right? And its also a momentfor us to learn something new right. as for me... 
selain drpd belajar ntok memperbaiki editing skills, i spent my holidays with movies!
yaaaaa..!
movies!!! alot! 

And well, im not watching new movies jer.. macam-macam..  oke.. now nak rse jd cam wartawan sekejap..

a few second ago  i just finish watching 'PISAU CUKUR'


yes. cerita da setahun lebih, so?  And then yet, i realise, cerite tuh mmg best. n yes it is full with messages. of course a good one.


support with the best and beautiful actress.. of course its a good film to watch. and u just not simply waste your money to buy and watch this movie.

ahaha.. im not saying this just because i love FAZURA, its seriously best! and interesting. well, macam i selalu cakap, if kite orang melayu tak sokong filem melayu.. mmg sampai bila-bila pon industri kite takkan ke mana..
(opss! ade bunyi macam pengiat industri seni tegar tanah air kan..)
but.. seriously. it comes from bottom of my heart. 
kesian kott.. kat artis-arti kite..nak cari mkn jugak.. if semua lakonan diorang kite kondem. sampai bile pon kite takkan puas hati kan..
hahahah..
so. support sikit lar..
bkn sikit.. support banyak lar...


blog berikutnye will be about another movie..

till then.. 
holai vua!


TEKAN INI ;-)

Thursday, November 25, 2010

CHIQAS !!! CINGUNYA !!

HEYY BUDD!
 see... tajuk kat atas tuh? hmm.. the meaning for those words are
equal to FRIEND = SAHABAT
nmpak? jd.. entry ni nak cite coz.. aku kecik aty!! haa!!!! 

yelah.. penat-penat aku plan nak buat reunion ngan all my besties kat kluang neyh.. bile ramai yg da oke and da setuju..ade jer yg nak tarik diri.. common lah.. aku boleh sacrifice ntok pergi reunion ni.. cant you do something.. yes. aku tawu budget tuh agak besar.. tp aku da bg taw dri last yer lg kan yg kite akan pergi berjalan end of this year.. aku pon bkn nye bnyk duet sgt... 
request macam-macam. tp taknak commit.. tak pe larh..
fine.. its ok. 
well, guess now i know where we mean to you.. its ok. 
just remember one thing

janji kite dlu
'KAWAN FOREVER. SUSAH SENANG SAMA-SAMA. KAW SAKIT AKU PON SAKET JUGAK'

whatever pon kaw still kawan aku smpai bila-bila kan.. ok!


daa!
holai vua!

TEKAN INI ;-)

Saturday, November 20, 2010

Haaa... Haaa.... Chuuuuu!

Halu!! 
Ye. setelah seminggu habis FINAL bru nak meng-update. sorry sbb currently busy sket.. 
heee.. sebenarnye bukan busy mne pon.. 
cume kekadang bile online tuh cam malas.. 
sbb tade mood. bile mood ade.. idea plak takde..
bile mood takde, idea mencurah-curah ke ladang gandum... 
hee..  
so for now. im currently becinta semula dgn buku.. oppp NOVEL sbnrnye.. 
yelah, im act LOVE BOOK! sbb best taw kekdang.. so, skang projek menghabis kan duet ibu ntok bli bku, n membaca.. beli jerk tak bace buat ape ark? 
then, smbil tuh im planning for BACKPACKING.. 
gile lame kot teringin nak g backpack... sedang memplan kemane nak n buat budgetting... hee.. mesty lah sbb mau minta 'ongkos' sma ibu dan ayah...
haaa.. lgi projek. hmm.. nak update blog dgn rajinnyer...!
then,nak cri duet, on the same time buang duet.
hee.. haa... lg...
yg PENTING n IMPORTANTE!
nak mensettle kan projek yg da lme berjalan tp terbengkalai.. 
nak siapkan PORTFOLIO PHOTOGRAPHY.
yelah... gmbr da bnyk.. tinggal nak edit-edit jerk..
kne lar rajin. tp mslhnye, mls.. cam ner?
ade spe-spe ade ubat rajin..
hahahahahahahahahahahahahahahahahahah...

oke! before i makin merapek sbb da memang merapek pon..
so...
daaaa!!!
holai vua!!

TEKAN INI ;-)

Friday, November 12, 2010

Niat ade.. Tp..

hahaha... niat nak membelog.. tp muvie kat tv3 lebeh menarik minat!
daaaaa!!! 
nanty sambung erk!!!


TEKAN INI ;-)

Sunday, November 07, 2010

Congrats KAKAK!!


hey Buddy! 
come back after a happy weekend..

well, ok msok hari(time entry ni di post) its the 2nd day my neighbor, on the same time my sister as well, or my friend bru jer kahwin.. huhuhuu.. tuh yg entry ni bertajuk CONGRATS.

SELAMAT PENGANTIN BARU KAK ILI & ABG ZALI.

huuu.. cam ta sangke kak ili da buat opening dulu, ok pas ni tak tau pulak spe yg nak smbung legasi ni.dulu mse kecik-kecik men kejar-kejar, nyorok-nyorok, badminton, lumbe basikal same-same..
da besar siket g keluar minom same-same.tp skang da tak leh kacau da.. marah abg zali ty.. huhuhu.. almaklum lah kan da bergelar isteri ni.. lain lah sikit perjalanan nye..

well what nak cite, my 1st project bru jer bermula. berbekalkan nikon D3000 kepunyaan adekku, lepas final exam ni habis.. insyallah siap lah edit gambar-gambar wedding kak ili nanty. N gambar tuh akan jd bukti yg ayah haruslah membelikan saya NIKON D3100 yang bru tuh. dgn lens 18 - 500 huh!terbaek!

heeeee. so pd spe yg nak tgk gmbr.. harap bersabar yer... sbb bnyak sgt ni.. 

till then,
holai vua! adiosa!!!


TEKAN INI ;-)

Wednesday, November 03, 2010

Jeng Jeng Jeng....

hey again bud!

hhaaa... ermmm.. hmmm.. opp.. oke.. for the first time dalam sejarah i menulis blog, i update 2 blog dlm1 hari.. hahah.. giler la lisa! hahah.. ade kemajuan..

oke fine. blog pg tadi (ops tgh hari keyh!) sbb mood nak update ade, tp ape nak pokpek tade. n btw sekarang ni bru la ade mood n ade issue nak kepohkan... haahaha. well..

klu u all sume boleyh tgk status kat fb td. i ade nek status im in love.. n if kat blog kak intan die kte die suke ADI PUTRA dlm cerita chenta. n now.. im in LOVE!! serious madly in love! kes berat gile ba**.. haaa. im in love with this guy.. JENGJENGJENG.....


SHAH JASZLE

 kacak bukan.. haa.. i peduli ape law korg kate tak.. OMG smlm da tgk new episod ASMARA at tv3.. then today. ouh.. whole day ni tgk blk cite tuh dr 1st episod.. gosh! i really fallin in love with him.... 
tawu tak die sgt adorable.. 

ahhh.. then, bile tgk shah, i teringat  plak kat another hero ni.. kire i minat gile lar.. hahaha... 


hah! KAMAL ADLI.

gile tak suke? hero remaja tuh.. suke-suke... 


Asyraf Muslim.

si pengembala kambing yg pandai main seruling.. ok fine, mule suke die, seens dgr die tiup seruling dlm JTL. da lah ensem. hish!
chop! ade lg... 


Shaheizy Sam Abd Samad.

 or else, org kte die ni Johnny Depp Malaysia kan..? ok, die mmg best.. tabik spring.. smpai my lect. yg agak susah nak memuji hero2 malaysia ni pon boleh tersuke tgk lakonan die.. hebat-hebat..

well i dont care ape org nak ckp, eleyh hero filem melayu, biase jerk kot. so? like hello if we didnt support them spe lg? haa.. tuh lar org melayu perasan mat salleh sgt.. but i didnt say i didt love hollywood artis.. ade jerk...
antaranye ;-)


Johnny Depp.

well, if i minat JD malaysia, mesty lar i minat JD sebenarkan.. si weirdo ni. acting mmg sumpah superb! muke tak bleh blah lar.. hish! kacak sungguh! 


ORLANDO BLOOM

bile da suke JD mesty lar suke OB juge, sbb mereka kan best.. bile berlakon berdue pon best juge.


Zac Efron.
Oke, agak mcm kanak-kanak n cam ngade2 jerk nak minat die kan. hahahah.. act, tade la giler noh suke kat die.. tp seens melayankana my besties 'Macek' tgk wyg cite 
Charles St. Cloud, tros jer mcm tersuke kat die ni.. yelah dlm cite tuh, ape pon die buat, die ttp nampak handsome taw.. cute sume ade lar.. machopown adelar jugak sbb seens bdn da cam ketol2 siket kan. cam suke sgt.. bak kte Si Lely, "ape pon die buat hensom, dlam air pown die nmpk hensom. ishk! tergugat hati aku." lbih kurang cam tuh lar ayat die..
n then, ni lg 1


THE JONAS BROTHER
oke. another hero disney channel yg menarik minat untuk i dok depan tv every sunday n saturday pkol 5.3...  i like them seens tk 1st episod JONAS, dowg cam cute n kelakar jer. huhuhuhu

ops wait..

2PM
(yg pling suke skaly haa.. yg ujung ni. taec. ^)
the whole 2PM oke. dgn jae bum skaly..well seen msok UiTM ni lar i became so interested dgn drama-drama korea. yelah.. ni di antare yg paling minat lar kan.. 

selain dri pde gmbr kat sebelah ni >>> tuh di antare yg mmg takkan di lupekan la.. 
kalau nak letak sume artis korea yg menjadi pujaan hati ni.. mmg lar ta muat-muat.. So wakil korea ni lar kan.
ade jer lg. Rain, Big Bang, Top(member of BigBang), Shinee, eh bnyk lar...

Hah. ni lah senarai pendek jejake-jejake kacak yg ade dlm kotak fikiran dan hati si K ni, haa.. btol ape.. tgk satu-satu hensemkan. well blog ni ptot nyer tajok die lelaki-lelaki kacak.

tape lah. kali ni untuk lelaki-lelaki hebat ni, lpas ni ntok wanita-wanita cantek pule k.


daa!!! holai vua!


TEKAN INI ;-)

Tuesday, November 02, 2010

Sekarang...... Dulu...??

hey buddy..

well again.. sbnrnyer aku tak tawu nak membebel ape kat blog ni ary ni. tp tetibe, setelah menelaah blog2 laen.. mcm dpat inspirasi.. sume blog nak cerita psal dulu dan sekarang. 
yelah biase lah bile org kte dulu laen sekarang lain.. mmg lah kan.. takkan lar hidup tak de kemajuan dan perubahan.. 

sekarang nisbah org jahat lebih ramai drpd org baek.. percaya atau tak itu kenyataan...  contoh paling senang aku.. dulu aku tataw nak mencantek2 kan blog ni.. tp sekarang.. da boleh lar sikit-sikit. da terror lar jugak.. cume still need advise kan.

dulu.kalau anak dara jln sorang-sorang mak abah tak risau, sbb tak de ape-ape.. sekarang, kalau anak dara nak keluar rumah. haaa...  amek panjang berjela lah bebelan dri ibu dan ayah di rumah. bahaye lar ape lah..

mcm jugak nak pg dating.. dlu nak dating malu-malu. segan-segan.. sekarang.. haa.. da ade pon lagu "kalau berpacaran" alah yg si Ana Raffali nyanyi tuh dgn Meor tuh yg feat dgn Altimet jugak tuh. haa.. kan. 

well so, Dunia da maju, Zaman da berubah. haahahaha.. ayat ni famous di kalangan member UiTM Larkin ni.. Kte hidop ikot peredaran zaman kan.. so terima jerk larh... zaman mmg berubah.

oke... da penat da membebel pasal isu ni.. so.. GTG! nak study lah.. sok ade paper tawu! hish! lisa!!! sbok update blog pule!!!

daaaaaa!!!!! 
Holai Vua!!!!!!!



TEKAN INI ;-)

Monday, November 01, 2010

ape erk?




hey ya!

hahhah.. di pagi yg tak berape nak pg ni(act da bru jerk bgun 2jam sblom blog ni di update).. sbnrnye.. i dont know what to merepek kat blog ni.
heee~~~ sbb mood nak update blog tuh ade. tp isi kandungan nyer tade.
well.. blom mencurah ke ladang gandum lg.
mybe nak kne berhibernasi sekali lagi kot bru ade idea.. hahahahahaha



haaa.. tape lah dri pd membebel ntah ape-ape yg tak tahu nak ckp ape neyh...
bek g menghias2 blog kan..
mencari2 tips ker. huhuuhu.. wootwooot!!!



ddaaaaaa..holai vua!


TEKAN INI ;-)

Thursday, October 28, 2010

Mari Kite ~~~~~ !

bila buku berterabor atas meja.. pen berselerakkan kertas A4 berlipat-lipat.. maknenyer ngah wat notes nak exam lah tuh! huhuhuhhu


Study??? ohhh! bende yg paling di gemari oleh para pelajar.. lebih-lebih lg student universiti!! hahahaha( erk, yeker di gemari?)

oke.. sebenarnye sekarang nih tgh mood study coz, final exam sedang berlansung.. tak tau la bg universiti lain .. tp for UITM.. selamat bertungkus lumus lah kwn2.. heheheheh... i not sure why.. bile time exam ni, bnyk sgt perangai org kite boleh tgk. haa.. kang tetibe g mcd, nmpak lar beberape org bdk uitm jb yg sikit ni dok 'lepakking' study kat situ. ade gak yg nmpk kluar dr cathay cineplax kat cs tuh... bile tanye," tade paper ker? " jwpan die.." alaa, gap jauh2."

hmm.. kan mcm2 tuh. ade jugak.. org yg tak pernah2 muncul kat library tibe2 library tuh jd tempat lepak favourite. hahaha.. bgus2.. agak2 law interview Abg Malik ( librarian uitm bandaraya) mesti die kte biase lar.. nk final kan.. hahahah....

tuh lar.. final oh final! mcm-mcm....
TEKAN INI ;-)

Tuesday, October 19, 2010

Im TIRED larh!!

heyy yoo!

beb! gua da penat! serious! tak tipu! argh! ishk..!!

babo!babo!(korean) aku yg babo! awk.. sory if u read this.. i love yes! i do love you ! i am.. but here, i dont wanna be the bad person. people start to blame me. i dont mind bout that. because, for me people dont know what happen to us. tp when people start to blame you.. i dont like it! sy syg awk sgt2.!
tp u belong to someone else! if u remember. i write this line in my notes rite... i like the way u treat me. i like the way u care of me. i like what ever you did to make me happy... mybe awk tak sedar, ape yg awk buat tuh buat sy happy. sy suke sangat...

tp awk. sy keliru skrang.. do i need to believe what people said bout you.? i thrust you more than the other.. but, i have to take caution in my life rite.. to be hurt by you? its the most dislikeable thing for me..

i dont know what is the motive of this blog..its just what i've been thinking rite know....

sory dear! i love you!!
TEKAN INI ;-)